iltasyazilim
FD Üye
4 su bardağı un 1 paket instant maya (11 gr) 320 ml ılık su (yaklaşık 1,5 su bardağı) Üzeri için:400 gram dana kuşbaşı (oldukça ince çekilmiş) 1 adet orta boy kuru soğan 2 adet orta boy domates 2 adet orta boy yeşil biber 14 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber
Püf Noktası
Oda ısısında dinlendirdiğiniz hamurları, olabildiğince ince ve uzun şekillerde açmaya özen gösterin
Pişirme Önerisi
İnce bir hamur olduğu için etli ekmeklerin pişme süresi kullandığınız fırın tipine göre değişiklik gösterebilir
Nasıl Yapılır?
Etli ekmeğin hamuru için; elenmiş unu derin bir karıştırma kabına alın Orta kısmını elinizle açın
İnstant maya ve ılık suyu azar azar ilave ettikten sonra elinizle karıştırarak hamuru toparlanana kadar yoğurun
8 eşit parçaya böldüğünüz hamuru, unlanmış mutfak tezgahı üzerine alın Kurumaması ve mayalanması için üzerlerini nemli bir bezle örttükten sonra oda sıcaklığında 30 dakika kadar bekletin
Etli ekmeklerin üzeri için; kuru soğanı oldukça küçük parçalar halinde doğrayın Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri ince ince kesin
Kabuğunu soyup küçük parçalar halinde doğradığınız domateslerin suyunu süzdürün Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın
Dana kuşbaşı etini, keskin bıçaklar ya da zırh yardımıyla oldukça küçük parçalar haline getirin
Etle birlikte doğramış olduğunuz tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın Tereyağı, tuz, karabiber ve pul biber kattığınız harcı elinizle karıştırın
Dinlenen hamurları, hafif bir şekilde unlanmış mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla uzunlamasına açın
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aldığınız hamurların üzerlerini hazırladığınız harçla eşit bir şekilde kaplayın Pişme esnasında yanıklar oluşmaması için kenar kısımlardan akmamasına dikkat edin
Etli ekmekleri, önceden ısıtılmış 200220 derece fırında 1215 dakika kadar pişirin Sıcağı sıcağına dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın
Püf Noktası
Oda ısısında dinlendirdiğiniz hamurları, olabildiğince ince ve uzun şekillerde açmaya özen gösterin
Pişirme Önerisi
İnce bir hamur olduğu için etli ekmeklerin pişme süresi kullandığınız fırın tipine göre değişiklik gösterebilir
Nasıl Yapılır?
Etli ekmeğin hamuru için; elenmiş unu derin bir karıştırma kabına alın Orta kısmını elinizle açın
İnstant maya ve ılık suyu azar azar ilave ettikten sonra elinizle karıştırarak hamuru toparlanana kadar yoğurun
8 eşit parçaya böldüğünüz hamuru, unlanmış mutfak tezgahı üzerine alın Kurumaması ve mayalanması için üzerlerini nemli bir bezle örttükten sonra oda sıcaklığında 30 dakika kadar bekletin
Etli ekmeklerin üzeri için; kuru soğanı oldukça küçük parçalar halinde doğrayın Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri ince ince kesin
Kabuğunu soyup küçük parçalar halinde doğradığınız domateslerin suyunu süzdürün Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın
Dana kuşbaşı etini, keskin bıçaklar ya da zırh yardımıyla oldukça küçük parçalar haline getirin
Etle birlikte doğramış olduğunuz tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın Tereyağı, tuz, karabiber ve pul biber kattığınız harcı elinizle karıştırın
Dinlenen hamurları, hafif bir şekilde unlanmış mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla uzunlamasına açın
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aldığınız hamurların üzerlerini hazırladığınız harçla eşit bir şekilde kaplayın Pişme esnasında yanıklar oluşmaması için kenar kısımlardan akmamasına dikkat edin
Etli ekmekleri, önceden ısıtılmış 200220 derece fırında 1215 dakika kadar pişirin Sıcağı sıcağına dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın