Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Enginar

Etli Enginar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
4 baş enginar
500 gr dana kuşbaşı (kuzu Eti olabilir)
Bekletmek için;
1 adet limonun suyu
Tuz
1 yemek kaşığı un

Pişirmek için;
1 yemek kaşığı un
1 adet limon suyu
6 su bardağı su
Tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ



Öncelikle bekletmek için bir kaba su alıp malzemeleri koyuyoruz Daha sonra enginarların saplarını ve üst sert kısımlarını kesip 4 parçaya bölerek içindeki tüylerini temizliyoruz Temizlediğimiz enginarları bekletme suyunu atıyoruz ki kararmasın Düdüklü tencerede Etimizi haşlıyoruz
Daha sonra bir tencereye yağımızı ve haşladığımız etleri alıp kavuruyoruz Üzerine suyunu tuzunu ununu ve limon suyunu ekleyerek kaynatıyoruz Son olarak ta enginarları süzüp ekliyoruz 45 dk orta Ateşte pişiriyoruz Afiyet olsun
Not: pişirme süresi uzunluk gösterebilir Ara ara Kontrol ederek pişiriniz

Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt