iltasyazilim
FD Üye
4 baş enginar
500 gr dana kuşbaşı (kuzu Eti olabilir)
Bekletmek için;
1 adet limonun suyu
Tuz
1 yemek kaşığı un
Pişirmek için;
1 yemek kaşığı un
1 adet limon suyu
6 su bardağı su
Tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Öncelikle bekletmek için bir kaba su alıp malzemeleri koyuyoruz Daha sonra enginarların saplarını ve üst sert kısımlarını kesip 4 parçaya bölerek içindeki tüylerini temizliyoruz Temizlediğimiz enginarları bekletme suyunu atıyoruz ki kararmasın Düdüklü tencerede Etimizi haşlıyoruz
Daha sonra bir tencereye yağımızı ve haşladığımız etleri alıp kavuruyoruz Üzerine suyunu tuzunu ununu ve limon suyunu ekleyerek kaynatıyoruz Son olarak ta enginarları süzüp ekliyoruz 45 dk orta Ateşte pişiriyoruz Afiyet olsun
Not: pişirme süresi uzunluk gösterebilir Ara ara Kontrol ederek pişiriniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
500 gr dana kuşbaşı (kuzu Eti olabilir)
Bekletmek için;
1 adet limonun suyu
Tuz
1 yemek kaşığı un
Pişirmek için;
1 yemek kaşığı un
1 adet limon suyu
6 su bardağı su
Tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Öncelikle bekletmek için bir kaba su alıp malzemeleri koyuyoruz Daha sonra enginarların saplarını ve üst sert kısımlarını kesip 4 parçaya bölerek içindeki tüylerini temizliyoruz Temizlediğimiz enginarları bekletme suyunu atıyoruz ki kararmasın Düdüklü tencerede Etimizi haşlıyoruz
Daha sonra bir tencereye yağımızı ve haşladığımız etleri alıp kavuruyoruz Üzerine suyunu tuzunu ununu ve limon suyunu ekleyerek kaynatıyoruz Son olarak ta enginarları süzüp ekliyoruz 45 dk orta Ateşte pişiriyoruz Afiyet olsun
Not: pişirme süresi uzunluk gösterebilir Ara ara Kontrol ederek pişiriniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız