iltasyazilim
FD Üye
Etli Gendime Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg kuşbaşılık et
*2 adet soğan
*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*2 yemek kaşığı salça
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Birazda sıvı yağ
*İsteğe göre baharat
Etli Gendime Pilavı Tarifi Yapılışı Merhaba;
İlk önce yağımızı tavada ısıtıp yan yan doğradığımız soğanları ekliyoruz Pembeleştikten sonra salçasını koyup biraz daha kavuruyoruz Ben baharat olarak karabiber ve kırmızı biber kullandım Siz damak zevkinize göre ekleme yapabilirsiniz Sonra bir gün önceden ıslattığımız ve haşladığımız buğdayı ekliyoruz Biraz da buğdayla kavrulan pilavımıza haşlanmış nohutlarımızı ekliyoruz 1 dakika kadar kavurduktan sonra haşlanmış etlerimizide ekledikten sonra haşladığımız etin suyundan ilave ediyoruz ve sıcak su ekliyoruz Pilavın çok üstüne çıkmayacak şekilde çok su koymanıza gerek yok çünkü içindekiler pişmiş malzemeler sadece özleşmesini sağlamak 20 dakika orta ateşte pişiriyoruz Şimdinden yapacak herkese afiyet olsun
*Yarım kg kuşbaşılık et
*2 adet soğan
*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*2 yemek kaşığı salça
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Birazda sıvı yağ
*İsteğe göre baharat
Etli Gendime Pilavı Tarifi Yapılışı Merhaba;
İlk önce yağımızı tavada ısıtıp yan yan doğradığımız soğanları ekliyoruz Pembeleştikten sonra salçasını koyup biraz daha kavuruyoruz Ben baharat olarak karabiber ve kırmızı biber kullandım Siz damak zevkinize göre ekleme yapabilirsiniz Sonra bir gün önceden ıslattığımız ve haşladığımız buğdayı ekliyoruz Biraz da buğdayla kavrulan pilavımıza haşlanmış nohutlarımızı ekliyoruz 1 dakika kadar kavurduktan sonra haşlanmış etlerimizide ekledikten sonra haşladığımız etin suyundan ilave ediyoruz ve sıcak su ekliyoruz Pilavın çok üstüne çıkmayacak şekilde çok su koymanıza gerek yok çünkü içindekiler pişmiş malzemeler sadece özleşmesini sağlamak 20 dakika orta ateşte pişiriyoruz Şimdinden yapacak herkese afiyet olsun