Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Gendime Pilavı

Etli Gendime Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Etli Gendime Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kg kuşbaşılık et
*2 adet soğan
*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*2 yemek kaşığı salça
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Birazda sıvı yağ
*İsteğe göre baharat

Etli Gendime Pilavı Tarifi Yapılışı Merhaba;
İlk önce yağımızı tavada ısıtıp yan yan doğradığımız soğanları ekliyoruz Pembeleştikten sonra salçasını koyup biraz daha kavuruyoruz Ben baharat olarak karabiber ve kırmızı biber kullandım Siz damak zevkinize göre ekleme yapabilirsiniz Sonra bir gün önceden ıslattığımız ve haşladığımız buğdayı ekliyoruz Biraz da buğdayla kavrulan pilavımıza haşlanmış nohutlarımızı ekliyoruz 1 dakika kadar kavurduktan sonra haşlanmış etlerimizide ekledikten sonra haşladığımız etin suyundan ilave ediyoruz ve sıcak su ekliyoruz Pilavın çok üstüne çıkmayacak şekilde çok su koymanıza gerek yok çünkü içindekiler pişmiş malzemeler sadece özleşmesini sağlamak 20 dakika orta ateşte pişiriyoruz Şimdinden yapacak herkese afiyet olsun
 
858,496Konular
982,363Mesajlar
30,220Kullanıcılar
bulut0910Son üye
Üst Alt