Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Güveç Tarifi

Etli Güveç Tarifi
0
114

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Etli Güveç Yemeği Tarifi



Etli Güveç Nasıl Yapılır





Malzemeler

200 gr kuzu kuşbaşı et, 100 gr taze fasulye, 1 adet orta zirve patates, 2 adet kabak, 2 adet patlıcan, 1 diş sarımsak, 1 adet kuru soğan, 2 adet domates, 2 adet yeşilbiber, 12 su bardağı su, 1 yemek yemek kaşığı salça 1 kahve fincanı mısırözü yağı, tuzlu

Hazırlanışı

Öncelikle güvecin içerisine kuşbaşı etler döşenir Kuru soğan ince ince doğranır ve etlere eklenir sonra sırasıyla yeşil biberler, taze fasulyeler yıkanıp ortadan ikiye bölünür ve eklenir, patatesler soyulup küp küp doğranarak eklenir, patlıcan ve kabak benekli soyulup küp küp doğranarak eklenir 1 diş sarımsak ince ince doğranır, domatesler doğranır ve onlar da eklenir Son olarak da 1 kahve fincanı mısırözü yağı ve yarım su bardağı su, ve tuz da eklenerek güvecin ağzı alüminyum folyo ile kapatılır Güveç evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürülür 1 saat fırında pişirildikten sonra güveç zıt çevrilir ve sıcak olarak servis yapılır *
 
858,498Konular
982,049Mesajlar
30,031Kullanıcılar
Hdhdjskd7373Son üye
Üst Alt