iltasyazilim
FD Üye
Etli Güveç Yemeği Tarifi
Etli Güveç Nasıl Yapılır
Malzemeler
200 gr kuzu kuşbaşı et, 100 gr taze fasulye, 1 adet orta zirve patates, 2 adet kabak, 2 adet patlıcan, 1 diş sarımsak, 1 adet kuru soğan, 2 adet domates, 2 adet yeşilbiber, 12 su bardağı su, 1 yemek yemek kaşığı salça 1 kahve fincanı mısırözü yağı, tuzlu
Hazırlanışı
Öncelikle güvecin içerisine kuşbaşı etler döşenir Kuru soğan ince ince doğranır ve etlere eklenir sonra sırasıyla yeşil biberler, taze fasulyeler yıkanıp ortadan ikiye bölünür ve eklenir, patatesler soyulup küp küp doğranarak eklenir, patlıcan ve kabak benekli soyulup küp küp doğranarak eklenir 1 diş sarımsak ince ince doğranır, domatesler doğranır ve onlar da eklenir Son olarak da 1 kahve fincanı mısırözü yağı ve yarım su bardağı su, ve tuz da eklenerek güvecin ağzı alüminyum folyo ile kapatılır Güveç evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürülür 1 saat fırında pişirildikten sonra güveç zıt çevrilir ve sıcak olarak servis yapılır *
Etli Güveç Nasıl Yapılır
Malzemeler
200 gr kuzu kuşbaşı et, 100 gr taze fasulye, 1 adet orta zirve patates, 2 adet kabak, 2 adet patlıcan, 1 diş sarımsak, 1 adet kuru soğan, 2 adet domates, 2 adet yeşilbiber, 12 su bardağı su, 1 yemek yemek kaşığı salça 1 kahve fincanı mısırözü yağı, tuzlu
Hazırlanışı
Öncelikle güvecin içerisine kuşbaşı etler döşenir Kuru soğan ince ince doğranır ve etlere eklenir sonra sırasıyla yeşil biberler, taze fasulyeler yıkanıp ortadan ikiye bölünür ve eklenir, patatesler soyulup küp küp doğranarak eklenir, patlıcan ve kabak benekli soyulup küp küp doğranarak eklenir 1 diş sarımsak ince ince doğranır, domatesler doğranır ve onlar da eklenir Son olarak da 1 kahve fincanı mısırözü yağı ve yarım su bardağı su, ve tuz da eklenerek güvecin ağzı alüminyum folyo ile kapatılır Güveç evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürülür 1 saat fırında pişirildikten sonra güveç zıt çevrilir ve sıcak olarak servis yapılır *