iltasyazilim
FD Üye
Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg kuşbaşından küçük doğranmış et
*1 patlıcan
*2 orta boy patates
*1 kırmızı biber
*2 yeşil biber
*1 domates (kabuğu soyulmuş)
*1 kuru soğan
*2 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı salça
*4 yemek kaşığı domates sosu (olmasa da olur)
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım çay bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
Etli Güveç Tarifi Yapılışı
1
*Bütün malzeme küp küp doğranıp derin bir kaba alınır
*Baharatlar sıvı yağ salça ve domates sosu da eklenerek iyice karıştırılır
*Daha sonra da güveçlere paylaştırılır bu malzemeden 67 güveç çıkıyor benim 7 tane çıktı
*Güveçleri doldurduktan sonra üzeri önce yağlı kağıt ile sonra da jelatinle kapatılıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 3540 dakika kadar pişirilir
*İlk sıcaklığı çıktıktan sonra pirinç pilav ile servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*Yarım kg kuşbaşından küçük doğranmış et
*1 patlıcan
*2 orta boy patates
*1 kırmızı biber
*2 yeşil biber
*1 domates (kabuğu soyulmuş)
*1 kuru soğan
*2 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı salça
*4 yemek kaşığı domates sosu (olmasa da olur)
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım çay bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
Etli Güveç Tarifi Yapılışı
1
*Bütün malzeme küp küp doğranıp derin bir kaba alınır
*Baharatlar sıvı yağ salça ve domates sosu da eklenerek iyice karıştırılır
*Daha sonra da güveçlere paylaştırılır bu malzemeden 67 güveç çıkıyor benim 7 tane çıktı
*Güveçleri doldurduktan sonra üzeri önce yağlı kağıt ile sonra da jelatinle kapatılıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 3540 dakika kadar pişirilir
*İlk sıcaklığı çıktıktan sonra pirinç pilav ile servis yapabilirsiniz Afiyet olsun