iltasyazilim
FD Üye
Etli Havuçlu Pirinç Pilavı Nasıl yapılır
Etli Havuçlu Pirinç Pilavı Tarifi
Bu pilav için zorunlu olan malzemeler:
15 su bardağı pirinç
12 kg yağsız kuşbaşı et
12 ekmek kaşığı tereyağı
12 su bardağı ayçiçek yağı
1 avuç dolusu badem içi
2 orta irtifa havuç
tuz
karabiber
Yapılışı
Evvelden pirinçleri ıslatın Etleri yumuşayana değin haşlayın Diğer yana bademleri öldürmeden haşlayın ve kabuklarını soyun Bir tencereye tereyağı ve ayçiçek yağını koyup bademleri kavurun Sonradan da içine haşladığınız etleri ve havuçları ekleyin 12 defa kavurun ve tuzlu ile karabiberi ekleyin Önceden ıslattığınız pirinci de ekleyip baştan kavurun Üstüne etten kalan haşlama suyu ve yeterli miktarda su ekleyip pilavı pişirin
Afiyet olsun *
Etli Havuçlu Pirinç Pilavı Tarifi
Bu pilav için zorunlu olan malzemeler:
15 su bardağı pirinç
12 kg yağsız kuşbaşı et
12 ekmek kaşığı tereyağı
12 su bardağı ayçiçek yağı
1 avuç dolusu badem içi
2 orta irtifa havuç
tuz
karabiber
Yapılışı
Evvelden pirinçleri ıslatın Etleri yumuşayana değin haşlayın Diğer yana bademleri öldürmeden haşlayın ve kabuklarını soyun Bir tencereye tereyağı ve ayçiçek yağını koyup bademleri kavurun Sonradan da içine haşladığınız etleri ve havuçları ekleyin 12 defa kavurun ve tuzlu ile karabiberi ekleyin Önceden ıslattığınız pirinci de ekleyip baştan kavurun Üstüne etten kalan haşlama suyu ve yeterli miktarda su ekleyip pilavı pişirin
Afiyet olsun *