Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etli Kabak Dolması Tarifi

Etli Kabak Dolması Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Etli Kabak Dolması nasıl yapılır

Resimli Etli Kabak Dolması Yapılışı

Etli Kabak Dolması için gerekli malzemeler

10 adet kabak
1 akarsu bardağı pirinç
200 gr kıyma
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım dere bardağı akışkan yağ
1 yemek yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuzlu



Yapılışı

Kabakların üzerini kazıyarak temizlendikten ve sert olan sap kısımlarını kesip atıldıktan daha sonra kabakları yıkayın Bıçak veya oyacakla içlerini oyun Pirinçleri yıkayıp süzdürün Soğanları minik minik doğrayın Tüm iç malzemeyi karıştırıp hepsini en ince ayrıntısına kadar birbirine yedirin Pozitif sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurun Dolmaların ağzını birer kabak ya da domatesle kapatın Üstünü örtecek kadar su koyup margarin de ekledikten daha sonra orta ateşte pişirin Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirin Üzerine dereotu serpiştirerek servis yapın

Sıhhat olsun *
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt