Siz de sofralarınızda sebzeli tariflere yer vermek ve sağlıklı beslenmek istiyorsanız, kısa sürede hazırlanan etli karışık dolmasını da yapabilirsiniz. Mardin sofrasının vazgeçilmezi etli karışık dolma Tülin Dilmen’den yöresel tarifi bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.
HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN
Buzdolabında kalan patlıcan, domates, kabak gibi sebzelerden karışık dolma hazırlayacak ve sebzeleri en lezzetli şekilde değerlendireceksiniz. Dolma daha pişerken kokusu ile iştah açmaya başlayacak , kim hangi sebzeyi daha çok seviyorsa seçme şansı olacak. Genel olarak her sebzeyle hazırlanan dolma; soğan dolması veya zeytinyağlı biber dolması gibi birçok şekilde sunulabilir. C vitamini ve lif bakımından zengin olduğu için, diyet listelerinin üst sıralarında yer verilen bu besin; Arabistan, Ermenistan ve Bulgaristan gibi komşu ülkelerde de tüketilir. Ülkemizde ise en çok Mardin ve Gaziantep yöresinde yapılıyor. Mardin sofrasının vazgeçilmezi etli karışık dolma Tülin Dilmen’den yöresel tarifi :
KARIŞIK ETLİ DOLMA TARİFİ:
MALZEMELER
5 adet pirzola
500 gram kuzu satır kıyma
2,5 bardak pirinç
½ kg kabak
½ kg patlıcan
½ kg dolmalık biber
2 domates
1 bağ pazı
1/2 demet maydanoz
3 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
1 bardak sumak suyu
1 soğan
5 diş sarımsak
1 bardak zeytinyağı
karabiber
yeni bahar - tuz
YAPILIŞI
Afiyet olsun...