iltasyazilim
FD Üye
Etli Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet kereviz bol yapraklı
*600 gr kemikli kuzu eti
*1 adet kuru soğan
*1 adet iri pembe domates
*1 adet limon suyu
*3 adet havuç
*1 tatlı kaşığı salça
*2 kaşık zeytinyağ
*1 tatlı kaşığı tuz
Etli Kereviz Tarifi Yapılışı
1
*Kerevizler yapraklarından ayrılır ve kabukları soyularak küçük parçalar halinde doğranır
*Havuçlar temizlenir ve halka halka doğranır Hepsi limonlu suya bırakılır
*Sudan geçirilen etler düdüklü tencerede mühürlenir
*Kereviz yaprakları bol suda yıkanıp doğranır
*Domatesler kabukları soyulup ince doğranır
*Mühürlenen etlerin üzerine
önce havuçlar üstüne kerevizin baş kısımları, 1 adet çentilmiş soğan eklenerek çevrilir
*Ocağa konur
*Pişmeye başladığında domates ve kerevizin sap ve yaprakları eklenir
*Salçalı su ve limon suyu gezdirilir
*Tuz serpilir ve 2 kaşık zeytinyağ eklendikten sonra (etiniz yağlı ise koymayınız)düdüklü tenceremizin kapağı kapatılır ve 15 dk kadar pişmeye bırakılır
*Et önceden piştiği için bu süre yeterli
*Mis gibi kokusu rengarenk görünümü ve muhteşem lezzeti ile harika bir ana yemek
Herkese afiyet olsun?
*2 adet kereviz bol yapraklı
*600 gr kemikli kuzu eti
*1 adet kuru soğan
*1 adet iri pembe domates
*1 adet limon suyu
*3 adet havuç
*1 tatlı kaşığı salça
*2 kaşık zeytinyağ
*1 tatlı kaşığı tuz
Etli Kereviz Tarifi Yapılışı
1
*Kerevizler yapraklarından ayrılır ve kabukları soyularak küçük parçalar halinde doğranır
*Havuçlar temizlenir ve halka halka doğranır Hepsi limonlu suya bırakılır
*Sudan geçirilen etler düdüklü tencerede mühürlenir
*Kereviz yaprakları bol suda yıkanıp doğranır
*Domatesler kabukları soyulup ince doğranır
*Mühürlenen etlerin üzerine
önce havuçlar üstüne kerevizin baş kısımları, 1 adet çentilmiş soğan eklenerek çevrilir
*Ocağa konur
*Pişmeye başladığında domates ve kerevizin sap ve yaprakları eklenir
*Salçalı su ve limon suyu gezdirilir
*Tuz serpilir ve 2 kaşık zeytinyağ eklendikten sonra (etiniz yağlı ise koymayınız)düdüklü tenceremizin kapağı kapatılır ve 15 dk kadar pişmeye bırakılır
*Et önceden piştiği için bu süre yeterli
*Mis gibi kokusu rengarenk görünümü ve muhteşem lezzeti ile harika bir ana yemek
Herkese afiyet olsun?