iltasyazilim
FD Üye
4 kişilik Pişirme süresi 45 dakika Zorluk Derecesi 3
Malzeme
500 gr haşlanmış buğday
1 adet soğan
1 diş sarımsak
50 gr Bizim Margarin
1 lt su
1 adet Bizim Mutfak Et Bulyon
2 adet sivri biber
200 gr kuşbaşı dana eti
1 çay bardağı Bizim Mısır Yağı
1 çay kaşığı Bizim Mutfak Lezzet Tuzu
Sos için:
50 gr Bizim Margarin
1 çorba kaşığı pul biber
Bir tutam maydanoz
Hazırlanışı
Soğan, sarımsak ve biberler ince şekilde kıyılır
Bir tencereye margarin konularak sotelenir ve buğday ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir
Suyu verilip, bulyon ve lezzet tuzu ilave edilerek pişmeye bırakılır
Ayrı bir tencerede dana etleri yağ ile kavrulup, buğdayın içerisine ilave edilir
Sos için margarin tavada eritildikten sonra pul biber ilave edilip, hafif yakılır
Pişen keşkek servis tabağına alındıktan sonra üzerine biberli sos gezdirilir Maydanoz ile süslenip servis yapılır
Malzeme
500 gr haşlanmış buğday
1 adet soğan
1 diş sarımsak
50 gr Bizim Margarin
1 lt su
1 adet Bizim Mutfak Et Bulyon
2 adet sivri biber
200 gr kuşbaşı dana eti
1 çay bardağı Bizim Mısır Yağı
1 çay kaşığı Bizim Mutfak Lezzet Tuzu
Sos için:
50 gr Bizim Margarin
1 çorba kaşığı pul biber
Bir tutam maydanoz
Hazırlanışı
Soğan, sarımsak ve biberler ince şekilde kıyılır
Bir tencereye margarin konularak sotelenir ve buğday ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir
Suyu verilip, bulyon ve lezzet tuzu ilave edilerek pişmeye bırakılır
Ayrı bir tencerede dana etleri yağ ile kavrulup, buğdayın içerisine ilave edilir
Sos için margarin tavada eritildikten sonra pul biber ilave edilip, hafif yakılır
Pişen keşkek servis tabağına alındıktan sonra üzerine biberli sos gezdirilir Maydanoz ile süslenip servis yapılır