iltasyazilim
FD Üye
Etli Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo et
*1, 50 kg buğday(gendime)
*300 gram tereyağ
*1 su bardağı zeytin yağ
*Soğuk su
Etli Keşkek Tarifi Yapılışı İlk önce yarım kilo eti haşlıyoruz Buğday kaynar kaynadıktan sonra buğday yıkanır Büyük bir tencere alıp buğdayı koyuyoruz Ocağı tencereye koyuyoruz, üste çıkana kadar soğuk su koyuyoruz Buğdayı sabaha kadar şişecek Buğday şiştikten sonra büyük derin bir kap alıp etleri didikliyoruz Bir tencereye tereyağ ve etleri cozurdatıyoruz Buğdayı kase ile boşaltıyoruz ağzına kadar soğuk su koyuyoruz Kaynamasını bekliyoruz Kaynadıktan sonra tuz ilave ediyoruz Ve güzel bir tabakta servis ediyoruz
VE HAZIR
AFİYET OLSUN
*Yarım kilo et
*1, 50 kg buğday(gendime)
*300 gram tereyağ
*1 su bardağı zeytin yağ
*Soğuk su
Etli Keşkek Tarifi Yapılışı İlk önce yarım kilo eti haşlıyoruz Buğday kaynar kaynadıktan sonra buğday yıkanır Büyük bir tencere alıp buğdayı koyuyoruz Ocağı tencereye koyuyoruz, üste çıkana kadar soğuk su koyuyoruz Buğdayı sabaha kadar şişecek Buğday şiştikten sonra büyük derin bir kap alıp etleri didikliyoruz Bir tencereye tereyağ ve etleri cozurdatıyoruz Buğdayı kase ile boşaltıyoruz ağzına kadar soğuk su koyuyoruz Kaynamasını bekliyoruz Kaynadıktan sonra tuz ilave ediyoruz Ve güzel bir tabakta servis ediyoruz
VE HAZIR
AFİYET OLSUN