iltasyazilim
FD Üye
Etli Krep Bohçası Tarifi İçin Malzemeler
*İç harcı için;
*250 gr et
*2 adet koy biberi veya çarliston biber
*1 adet tatlı kırmızı biber
*1 adet sivri biber
*1 küçük soğan
*3 orta boy domates
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Yarım fincan sıvı yağ
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz
Krep için;
*2 adet yumurta
*3 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*8 türk kahvesi fincanı un
*2 çay kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 türk kahvesi fincanı un
*3 su bardağı süt
*2 çay kaşığı tuz
*Karabiber
Üzeri için :
*Kaşar peyniri
Etli Krep Bohçası Tarifi Yapılışı İç harç
Eti küçük küçük küp şekilde doğrayın ( satır kıyması gibi) Biberleri ince ince kıyın Soğanı rondodan geçirin ( rendeliyebilirsinizde) Domatesleri rondodan geçirin (bu şekilde daha fazla su salıyor ve daha güzel sos kıvamına geliyor) Yağı tencereye koyun Etleri içine atıp suyunu salana kadar kısık ateşte kavurun Kapağını kapatın ve kısık ateşte etlerin suyunu çekmesini bekleyin Etler suyunu çektikten sonra biberleri atın kavurmaya devam edin Biberler yumuşamaya başlayınca soğanı ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin Salçanın ve soğanın kokusu gittikten donra domatesi ekleyin Kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar pişirin
Krep
Yumurtayı derin bir kapta karıştırın Üzerine sütü, tuzu ve yağı ekleyip karıştırın Sonra yavaş yavaş unu ekleyin ve karıştırın Kekten çok az daha cıvık bir kıvamı olacak Geniş yapışmaz bir tavayı ocağın üstünde ısıtın Üstüne çok az ince bir tabaka sıvı yağ sürün ve 1 kepçe hamurunuzdan dökün Hamurunuzun 2 tarafinıda pişirin
Beşamel sos
Yağı bir tencerenin içinde eritin Unu ekleyip kavurun Un pembeleştikten sonra üzerine sütü ilave edin Karıştırarak kaynatın Kısık ateşte 1 dakika kadar karıştırarak kaynatın Ocaktan aldıktan sonra içine tuz ve karabiberi ekleyip blendırdan geçirin ( topaklandıysa topakları geçiriyor Toplanmasa bile daha güzel bir kıvamı olmasını sağlıyor)
Krebinizi düz bir zemine açın İçine önce etli iç harcınızı koyun Üzerine beşamel sosunuzuda bir yemek kaşığı ekleyin Bohça şeklinde katlayıp uçları altta kalacak şekilde tepsinize yerleştirin Üzerine beşamel sosu koyup sıvayın 180°lik fırında 5 dk pişirin Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar ekleyin Kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin Afiyet olsun
*İç harcı için;
*250 gr et
*2 adet koy biberi veya çarliston biber
*1 adet tatlı kırmızı biber
*1 adet sivri biber
*1 küçük soğan
*3 orta boy domates
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Yarım fincan sıvı yağ
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz
Krep için;
*2 adet yumurta
*3 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*8 türk kahvesi fincanı un
*2 çay kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 türk kahvesi fincanı un
*3 su bardağı süt
*2 çay kaşığı tuz
*Karabiber
Üzeri için :
*Kaşar peyniri
Etli Krep Bohçası Tarifi Yapılışı İç harç
Eti küçük küçük küp şekilde doğrayın ( satır kıyması gibi) Biberleri ince ince kıyın Soğanı rondodan geçirin ( rendeliyebilirsinizde) Domatesleri rondodan geçirin (bu şekilde daha fazla su salıyor ve daha güzel sos kıvamına geliyor) Yağı tencereye koyun Etleri içine atıp suyunu salana kadar kısık ateşte kavurun Kapağını kapatın ve kısık ateşte etlerin suyunu çekmesini bekleyin Etler suyunu çektikten sonra biberleri atın kavurmaya devam edin Biberler yumuşamaya başlayınca soğanı ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin Salçanın ve soğanın kokusu gittikten donra domatesi ekleyin Kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar pişirin
Krep
Yumurtayı derin bir kapta karıştırın Üzerine sütü, tuzu ve yağı ekleyip karıştırın Sonra yavaş yavaş unu ekleyin ve karıştırın Kekten çok az daha cıvık bir kıvamı olacak Geniş yapışmaz bir tavayı ocağın üstünde ısıtın Üstüne çok az ince bir tabaka sıvı yağ sürün ve 1 kepçe hamurunuzdan dökün Hamurunuzun 2 tarafinıda pişirin
Beşamel sos
Yağı bir tencerenin içinde eritin Unu ekleyip kavurun Un pembeleştikten sonra üzerine sütü ilave edin Karıştırarak kaynatın Kısık ateşte 1 dakika kadar karıştırarak kaynatın Ocaktan aldıktan sonra içine tuz ve karabiberi ekleyip blendırdan geçirin ( topaklandıysa topakları geçiriyor Toplanmasa bile daha güzel bir kıvamı olmasını sağlıyor)
Krebinizi düz bir zemine açın İçine önce etli iç harcınızı koyun Üzerine beşamel sosunuzuda bir yemek kaşığı ekleyin Bohça şeklinde katlayıp uçları altta kalacak şekilde tepsinize yerleştirin Üzerine beşamel sosu koyup sıvayın 180°lik fırında 5 dk pişirin Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar ekleyin Kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.