Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır

Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Etli Kuru Fasulye Tarifi


Etli Kuru Fasulye


Etli Kuru Fasülye İçin Malzemeler:

2 su bardağı kuru fasulye

1kg kemikli kuzu eti (kuzu kol)

4 adet orta tepe kuru soğan

23 yemek kaşığı zeytinyağı

yarım yemek kaşığı domates salçası

yarım yemek yemek kaşığı biber salçası

45 adet kurutulmuş acı sivribiber

1 tatlı kaşığı tuz



Etli Kuru Fasülye Yapılışı:

kuru fasulyeleri akşamdan ya da ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın üzerini 45 parmak geçecek kadar soğuk su koyun tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın altını kapatıp 67 saat bekletin bu süreden sonra tencereyi yeniden ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana değin pişirin

Fasulyeler pişerken bambaşka bir geniş tencereye 4 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağını koyun etleri yıkayıp ilave edin ocağa alıp etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun (bu arada fasulyeler pişmeye devam etsin) daha sonra etlere salçaları ve acı biberleri ekleyin etlerin üzerine çıkacak dek kaynar su ilave edin etler yumuşayana dek pişirin

Her ikisi de pişince fasulyeleri etlerin üstüne boşaltın eğer fasulye ete kadar artı görünüyorsa bir kısmını piyaz yapmak için ayırın (çünkü her fasulyenin şişme oranı bambaşka olabilir) tencereye tuzu da ilave edip 12 taşım kaynatın artık yemeğiniz servise hazırdır *
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,931Kullanıcılar
yskermjxSon üye
Üst Alt