iltasyazilim
FD Üye
Etli Kuru Fasulye Tarifi
Etli Kuru Fasulye
Etli Kuru Fasülye İçin Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
1kg kemikli kuzu eti (kuzu kol)
4 adet orta tepe kuru soğan
23 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek yemek kaşığı biber salçası
45 adet kurutulmuş acı sivribiber
1 tatlı kaşığı tuz
Etli Kuru Fasülye Yapılışı:
kuru fasulyeleri akşamdan ya da ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın üzerini 45 parmak geçecek kadar soğuk su koyun tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın altını kapatıp 67 saat bekletin bu süreden sonra tencereyi yeniden ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana değin pişirin
Fasulyeler pişerken bambaşka bir geniş tencereye 4 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağını koyun etleri yıkayıp ilave edin ocağa alıp etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun (bu arada fasulyeler pişmeye devam etsin) daha sonra etlere salçaları ve acı biberleri ekleyin etlerin üzerine çıkacak dek kaynar su ilave edin etler yumuşayana dek pişirin
Her ikisi de pişince fasulyeleri etlerin üstüne boşaltın eğer fasulye ete kadar artı görünüyorsa bir kısmını piyaz yapmak için ayırın (çünkü her fasulyenin şişme oranı bambaşka olabilir) tencereye tuzu da ilave edip 12 taşım kaynatın artık yemeğiniz servise hazırdır *
Etli Kuru Fasulye
Etli Kuru Fasülye İçin Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
1kg kemikli kuzu eti (kuzu kol)
4 adet orta tepe kuru soğan
23 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek yemek kaşığı biber salçası
45 adet kurutulmuş acı sivribiber
1 tatlı kaşığı tuz
Etli Kuru Fasülye Yapılışı:
kuru fasulyeleri akşamdan ya da ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın üzerini 45 parmak geçecek kadar soğuk su koyun tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın altını kapatıp 67 saat bekletin bu süreden sonra tencereyi yeniden ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana değin pişirin
Fasulyeler pişerken bambaşka bir geniş tencereye 4 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağını koyun etleri yıkayıp ilave edin ocağa alıp etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun (bu arada fasulyeler pişmeye devam etsin) daha sonra etlere salçaları ve acı biberleri ekleyin etlerin üzerine çıkacak dek kaynar su ilave edin etler yumuşayana dek pişirin
Her ikisi de pişince fasulyeleri etlerin üstüne boşaltın eğer fasulye ete kadar artı görünüyorsa bir kısmını piyaz yapmak için ayırın (çünkü her fasulyenin şişme oranı bambaşka olabilir) tencereye tuzu da ilave edip 12 taşım kaynatın artık yemeğiniz servise hazırdır *