iltasyazilim
FD Üye
Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kuru fasulye
*200 gr dana eti
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı domates Salçası
*1 tatlı kaşığı biber Salçası
*1 tane kuru soğan
*1 tatlı kaşığı kızımızı toz biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1, 5 litre su
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Bugün küçük büyük herkesin severek yediği bir tarif paylaştım sizlerle şimdi öncelikle fasulyemizi haşlayarak başlayalım Tencerenin içine fasulyeli koyalım Kaynamış suyu döküp 5 dakika kadar haşlayalım Altını kapatıp üzerini geçecek kadar soğuk suyla dolduralım Yarım saat bir saat kadar dinleyip şiştikten sonra süzgece döküp böldü ile iyice yıkayalım Malum içindeki gazın çıkması lazım sonra düdüklü tencereye tereyağı zeytinyağını koyalım Eritmeye bırakalım Ellerinizi küp küp doğrayıp pembeleşene kadar pişirelimArdından soğanı doğrayalım Onu kavuralım Kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak salçalarını pul biber ve tuzunu ekleyip söyle bir karıştırılır Fasulyeleri de ekleyip biraz daha kavuralım Kaynamış suyunu da koyalım Kapağını kapatalım Benim düdüklü de 20 dakika pişmiş yeterli oluyor Siz kendinizin kine göre pişirebilirsiniz Afiyet olsun
*2 su bardağı kuru fasulye
*200 gr dana eti
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı domates Salçası
*1 tatlı kaşığı biber Salçası
*1 tane kuru soğan
*1 tatlı kaşığı kızımızı toz biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1, 5 litre su
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Bugün küçük büyük herkesin severek yediği bir tarif paylaştım sizlerle şimdi öncelikle fasulyemizi haşlayarak başlayalım Tencerenin içine fasulyeli koyalım Kaynamış suyu döküp 5 dakika kadar haşlayalım Altını kapatıp üzerini geçecek kadar soğuk suyla dolduralım Yarım saat bir saat kadar dinleyip şiştikten sonra süzgece döküp böldü ile iyice yıkayalım Malum içindeki gazın çıkması lazım sonra düdüklü tencereye tereyağı zeytinyağını koyalım Eritmeye bırakalım Ellerinizi küp küp doğrayıp pembeleşene kadar pişirelimArdından soğanı doğrayalım Onu kavuralım Kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak salçalarını pul biber ve tuzunu ekleyip söyle bir karıştırılır Fasulyeleri de ekleyip biraz daha kavuralım Kaynamış suyunu da koyalım Kapağını kapatalım Benim düdüklü de 20 dakika pişmiş yeterli oluyor Siz kendinizin kine göre pişirebilirsiniz Afiyet olsun