iltasyazilim
FD Üye
Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*12 kilo kuru fasulye
*1 adet*soğan
*150 gram kuşbaşı kuzu eti
*3 yemek kasığı domates salçası
*1 yemek kasığı biber salçası
*Karabiber
*Tuz
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Normalde bir gece önceden fasulyeleri ıslatırız ama ben gündüz ıslattım Fasulyeleri tencereye koyup üzerine su ilave edip kaynamasına az kala altını kapatıyoruz ve fasulyeleri şişmeye bırakıyoruz Yaklaşık 1 saat kadar beklettik den sonra suyunu süzüp üzerine yeniden su ekleyip bir taşım kaynatıyoruz Bu Sırada kuşbaşı etlerimizi üzerine biraz su ve tereyağı ekleyip suyunu çekinceye kadar haşlıyoruz etler suyunu çektiğinde üzerine sıvı yağ ekleyip kavuruyoruz etler kavrulduktan sonra üzerine doğranmış soğanları ekliyoruz beraber sotelendik den sonra salçaları katıyoruz üzerine biraz sıcak su ekleyip salçayı açtırıyoruz daha sonra bekleyen fasulyelerin suyunu süzüp tencereye ilave ediyoruz üzerine geçecek kadar sıcak su, karabiber ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz Şimdiden afiyet olsun
*12 kilo kuru fasulye
*1 adet*soğan
*150 gram kuşbaşı kuzu eti
*3 yemek kasığı domates salçası
*1 yemek kasığı biber salçası
*Karabiber
*Tuz
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Normalde bir gece önceden fasulyeleri ıslatırız ama ben gündüz ıslattım Fasulyeleri tencereye koyup üzerine su ilave edip kaynamasına az kala altını kapatıyoruz ve fasulyeleri şişmeye bırakıyoruz Yaklaşık 1 saat kadar beklettik den sonra suyunu süzüp üzerine yeniden su ekleyip bir taşım kaynatıyoruz Bu Sırada kuşbaşı etlerimizi üzerine biraz su ve tereyağı ekleyip suyunu çekinceye kadar haşlıyoruz etler suyunu çektiğinde üzerine sıvı yağ ekleyip kavuruyoruz etler kavrulduktan sonra üzerine doğranmış soğanları ekliyoruz beraber sotelendik den sonra salçaları katıyoruz üzerine biraz sıcak su ekleyip salçayı açtırıyoruz daha sonra bekleyen fasulyelerin suyunu süzüp tencereye ilave ediyoruz üzerine geçecek kadar sıcak su, karabiber ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz Şimdiden afiyet olsun