iltasyazilim
FD Üye
Etli Kuru Fasulye Ve Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 avuç fasulye
*1 baş kuru soğan
*150 200 gram kuşbaşı et
*1 yemek kaşığı salça
*4 yemek kaşığı yağ
Pilav için;
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*2 yemek kaşığı tereyağ
*3*yemek kaşığı sıvı yağ
Etli Kuru Fasulye Ve Pilav Tarifi Yapılışı Akşamdan fasulyeyi ıslatıyoruz ,sabah suyunu süzüp güzelce yıkıyoruz, ilk önce soğanı doğrayıp kavuruyoruz ,sonra eti de kavuruyoruz, daha sonra salçasını koyuyoruz ,tuzunu da atıyoruz, daha sonrada fasulyeyi koyup biraz kavuruyoruz ,daha sonra üzerini biraz geçecek kadar su koyup düdüklü nün ağzını kapatıp 15 dk pişiriyoruz,*pilav için pirinçi yarım saat önceden ılık suda ıslatıyoruz ,daha sonra güzelce nişastasını yıkıyoruz ,yağı tencere alıp şehriyesini kavuruyoruz, daha sonra pirinçi de koyup tuzunu da atıp kavuruyoruz, daha sonra suyunu koyup 23 damla limon sıkıp kısık ateşte pişiriyoruz
*2 avuç fasulye
*1 baş kuru soğan
*150 200 gram kuşbaşı et
*1 yemek kaşığı salça
*4 yemek kaşığı yağ
Pilav için;
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*2 yemek kaşığı tereyağ
*3*yemek kaşığı sıvı yağ
Etli Kuru Fasulye Ve Pilav Tarifi Yapılışı Akşamdan fasulyeyi ıslatıyoruz ,sabah suyunu süzüp güzelce yıkıyoruz, ilk önce soğanı doğrayıp kavuruyoruz ,sonra eti de kavuruyoruz, daha sonra salçasını koyuyoruz ,tuzunu da atıyoruz, daha sonrada fasulyeyi koyup biraz kavuruyoruz ,daha sonra üzerini biraz geçecek kadar su koyup düdüklü nün ağzını kapatıp 15 dk pişiriyoruz,*pilav için pirinçi yarım saat önceden ılık suda ıslatıyoruz ,daha sonra güzelce nişastasını yıkıyoruz ,yağı tencere alıp şehriyesini kavuruyoruz, daha sonra pirinçi de koyup tuzunu da atıp kavuruyoruz, daha sonra suyunu koyup 23 damla limon sıkıp kısık ateşte pişiriyoruz