iltasyazilim
FD Üye
Etli Kuru Fasulye Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kuru fasulye (bir gün önceden ıslatılmış)
*300 gram kuşbaşı
*2 adet domates (büyük)
*2 adet yeşil biber (büyük)
*1 adet büyük boy soğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı yarısı domates salçası
*1 su bardağının 23 ü kadar sıvı yağ
*Baharat olarak damak tadınıza göre tuz, kırmızı biber ve karabiber
*(İsteğe göre biraz kekik)
Etli Kuru Fasulye Yapımı Tarifi Yapılışı Teflon tencerede öncelikle kuşbaşıları yağ, tuz yada su eklemeden kavuruyoruz (et yumuşak kalsın diye püf nokta)sonra içerisine küçük küçük doğradığımız soğanları atıp 510 saniye karıştırıp sıvı yağı üstüne döküyoruzYağ ile kavrulan soğanlar biraz ölünce biberleri atıyoruz
iyice biberlerde ezilince domatesleri atıp baharatları atıp karıştırıyoruz1 su bardağı su koyup tencereye karıştırıp içine salçaları karıştırıp iyice özeledikten sonra fasulyeleri tencereye atıp 1 dk karıştırıyoruzSon olarak ta tencereyi tam dolmayacak şekilde yemeğin üstünü basana kadar su ile doldurup yemeği karıştırıp ağzını kapatıyoruz 20 dk bu şekilde pişiyor sonra tuzuna bakıp tekrar tuz ilave edilebilir ve kısık ateşte yemek pişene kadar pişiriyoruz
#Afiyet olsun
*2 su bardağı kuru fasulye (bir gün önceden ıslatılmış)
*300 gram kuşbaşı
*2 adet domates (büyük)
*2 adet yeşil biber (büyük)
*1 adet büyük boy soğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı yarısı domates salçası
*1 su bardağının 23 ü kadar sıvı yağ
*Baharat olarak damak tadınıza göre tuz, kırmızı biber ve karabiber
*(İsteğe göre biraz kekik)
Etli Kuru Fasulye Yapımı Tarifi Yapılışı Teflon tencerede öncelikle kuşbaşıları yağ, tuz yada su eklemeden kavuruyoruz (et yumuşak kalsın diye püf nokta)sonra içerisine küçük küçük doğradığımız soğanları atıp 510 saniye karıştırıp sıvı yağı üstüne döküyoruzYağ ile kavrulan soğanlar biraz ölünce biberleri atıyoruz
iyice biberlerde ezilince domatesleri atıp baharatları atıp karıştırıyoruz1 su bardağı su koyup tencereye karıştırıp içine salçaları karıştırıp iyice özeledikten sonra fasulyeleri tencereye atıp 1 dk karıştırıyoruzSon olarak ta tencereyi tam dolmayacak şekilde yemeğin üstünü basana kadar su ile doldurup yemeği karıştırıp ağzını kapatıyoruz 20 dk bu şekilde pişiyor sonra tuzuna bakıp tekrar tuz ilave edilebilir ve kısık ateşte yemek pişene kadar pişiriyoruz
#Afiyet olsun