iltasyazilim
FD Üye
Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket haşlanmış fasulye
*Ilık su
*100 gram doğranmış kuşbaşı et
*1 adet soğan
*2 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Pul biber
*Sıvı yağ
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Öncelikle herkese merhaba biz maraşlılar ayrı ayrı biber ve domates salçası kullanmayız salça yaparken karıştırırız o yüzden sadece biber salçası dedim içinde domates salçası da var daha güzel olur hemen tarife geçeyim
1
*Tencereye öncelikle yağ koyuyoruz
*Ben iki kepçe koyuyorum siz ayarlayabilirsiniz
*Daha az ya da daha fazla diye soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz
*Sonra ocağa alıp kavuruyoruz
*Rengi dönünceye kadar sonra etimizi koyuyoruz
*Biraz onu da soğanla soteliyoruz
*Şimdi sıra salçamızda salçayı koyup iyice eziyoruz
*Önceden haşladığımız fasulyeleri de içine bırakıp, karıştırıyoruz ki iyice birbiriyle özdeşsin
*Sonra ılık suyumuzu içine koyuyoruz fasulyeyi fazla sulu seviyorsanız tencereyi bir az fazla doldurun yok normal seviyorsanız fasulyeyi hafif geçsin koyduğunuz su tuz ve biberi alıp ağzını kapatmadan kaynamasını bekleyin
*Yüksek ateşte iyice kaynasın
*Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, kapağını tamamen kapatmadan 3040 dakika pişsin (eğer kapağını kapatırsanız salça ve yağ heryere dökülür benden söylemesi )
*Yemeğimiz pişince biraz dinlensin Sonra afiyet olsun dinlenince daha güzel olur herkese iyi akşamlar
*1 paket haşlanmış fasulye
*Ilık su
*100 gram doğranmış kuşbaşı et
*1 adet soğan
*2 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Pul biber
*Sıvı yağ
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Öncelikle herkese merhaba biz maraşlılar ayrı ayrı biber ve domates salçası kullanmayız salça yaparken karıştırırız o yüzden sadece biber salçası dedim içinde domates salçası da var daha güzel olur hemen tarife geçeyim
1
*Tencereye öncelikle yağ koyuyoruz
*Ben iki kepçe koyuyorum siz ayarlayabilirsiniz
*Daha az ya da daha fazla diye soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz
*Sonra ocağa alıp kavuruyoruz
*Rengi dönünceye kadar sonra etimizi koyuyoruz
*Biraz onu da soğanla soteliyoruz
*Şimdi sıra salçamızda salçayı koyup iyice eziyoruz
*Önceden haşladığımız fasulyeleri de içine bırakıp, karıştırıyoruz ki iyice birbiriyle özdeşsin
*Sonra ılık suyumuzu içine koyuyoruz fasulyeyi fazla sulu seviyorsanız tencereyi bir az fazla doldurun yok normal seviyorsanız fasulyeyi hafif geçsin koyduğunuz su tuz ve biberi alıp ağzını kapatmadan kaynamasını bekleyin
*Yüksek ateşte iyice kaynasın
*Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, kapağını tamamen kapatmadan 3040 dakika pişsin (eğer kapağını kapatırsanız salça ve yağ heryere dökülür benden söylemesi )
*Yemeğimiz pişince biraz dinlensin Sonra afiyet olsun dinlenince daha güzel olur herkese iyi akşamlar