iltasyazilim
FD Üye
Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*1 ,5 kase kuru fasulye (Akşamdan ıslatılmış)
*250 gr kuşbaşı et
*1 orta boy kurusoğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*Yarım çay bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
*1 çay kaşığı karabiber
*Sıcak su
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Öncelikle akşamdan ısladığımız fasulyeleri bir tenceye koyup üzerini 4 parmak kadar sıcak su koyup fasulyeleri iyice haşlıyoruz Fasulyelerin cinsine göre haşlama süresi farklı olabilir
Daha sonra etimizi bir tencereye koyup ateşi yakıyoruz Et kendi suyunu bırakıp çekene kadar soteliyoruz Daha sonrada 1 bardak sıcak su ekleyip suyun tekrar çekmesini bekliyoruz Soğanı küp küp doğrayıp suyu çeken etin içine ilave edip yaklaşık yarım çay bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ koyup etle soğanı kavuruyoruz
Salçalarını da eklekden sonra haşlanan fasulyeyi süzüp etli soğanın üzerine ilave edip hafifce karıştırıp üzerine tuz ,karabiberde koydukdan sonra sıcak suyunu ekleyip istenen koyulukda olana kadar birbirlerine lezzetleri geçene kadar pişiriyoruz Yaklaşık 30 dk kadar Afiyet olsun
*1 ,5 kase kuru fasulye (Akşamdan ıslatılmış)
*250 gr kuşbaşı et
*1 orta boy kurusoğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*Yarım çay bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
*1 çay kaşığı karabiber
*Sıcak su
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Öncelikle akşamdan ısladığımız fasulyeleri bir tenceye koyup üzerini 4 parmak kadar sıcak su koyup fasulyeleri iyice haşlıyoruz Fasulyelerin cinsine göre haşlama süresi farklı olabilir
Daha sonra etimizi bir tencereye koyup ateşi yakıyoruz Et kendi suyunu bırakıp çekene kadar soteliyoruz Daha sonrada 1 bardak sıcak su ekleyip suyun tekrar çekmesini bekliyoruz Soğanı küp küp doğrayıp suyu çeken etin içine ilave edip yaklaşık yarım çay bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ koyup etle soğanı kavuruyoruz
Salçalarını da eklekden sonra haşlanan fasulyeyi süzüp etli soğanın üzerine ilave edip hafifce karıştırıp üzerine tuz ,karabiberde koydukdan sonra sıcak suyunu ekleyip istenen koyulukda olana kadar birbirlerine lezzetleri geçene kadar pişiriyoruz Yaklaşık 30 dk kadar Afiyet olsun