iltasyazilim
FD Üye
Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*Normal bir kase kuru fasulye
*500 gr kuşbaşı taze dana eti (İsterseniz kemikli et )
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
*Yeteri kadar sıvı yağ
*Yeteri kadar tuz
*1 adet kuru soğan
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı 1) Kuru fasulyeyi akşamdan derin bir tencereye boşaltıp fasulyeyi aşacak kadar soğuk su dolduralım
2) Ertesi gün fasuyeleri güzelce yıkıyalım Pişireceğimiz tencereye alıp üzerini dört parmak aşacak kadar sıcak veya soğuk su ekleyelim ve kaynamaya bırakalım tam pişmeyecek kadar haşlayalım haşlanırken taşmamasına dikkat edelim
3) Sonra süzgece boşaltalım tenceremizi yıkayıp aynı tencerede etimizi yıkayıp etimiz suyunu çekene kadar pişirelim Et suyunu çektikten sonra gerektiği kadar yağ ekleyip kızartalım Salçaları ve kuru soğanı doğramadan bütün ayrıca pul biberi ekleyip salça mis gibi kokana kadar kızartalım Ardından fasulyeleri ekleyip üzerini iki parmak aşacak kadar kaynamış su ekleyelim ve fasulye tam yumuşayana kadar pişirelim Suyu az gelirse kaynamış su ekleyebiliriz ))
Afiyet olsun
*Normal bir kase kuru fasulye
*500 gr kuşbaşı taze dana eti (İsterseniz kemikli et )
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
*Yeteri kadar sıvı yağ
*Yeteri kadar tuz
*1 adet kuru soğan
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı 1) Kuru fasulyeyi akşamdan derin bir tencereye boşaltıp fasulyeyi aşacak kadar soğuk su dolduralım
2) Ertesi gün fasuyeleri güzelce yıkıyalım Pişireceğimiz tencereye alıp üzerini dört parmak aşacak kadar sıcak veya soğuk su ekleyelim ve kaynamaya bırakalım tam pişmeyecek kadar haşlayalım haşlanırken taşmamasına dikkat edelim
3) Sonra süzgece boşaltalım tenceremizi yıkayıp aynı tencerede etimizi yıkayıp etimiz suyunu çekene kadar pişirelim Et suyunu çektikten sonra gerektiği kadar yağ ekleyip kızartalım Salçaları ve kuru soğanı doğramadan bütün ayrıca pul biberi ekleyip salça mis gibi kokana kadar kızartalım Ardından fasulyeleri ekleyip üzerini iki parmak aşacak kadar kaynamış su ekleyelim ve fasulye tam yumuşayana kadar pişirelim Suyu az gelirse kaynamış su ekleyebiliriz ))
Afiyet olsun