iltasyazilim
FD Üye
Etli Kuru Fasülye Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kuru fasulye
*150 200 gram kuşbaşı et
*1 büyük kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*1 adet kesme şeker
*2 su bardağı su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*34 adet yeşil biber
*1 adet domates
Etli Kuru Fasülye Tarifi Yapılışı Fasulyeyi akşamdan derin bir kaba koyuyoruz Üstüne çıkacak kadar su koyup sabaha kadar bekletiyoruz
Ben düdüklüde pişirdiğim için fasulyeyi önceden haşlamıyorum
Önce soğanı yemeklik doğruyoruz Yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz Etimizi katıp kavurmaya devam ediyoruz Etler kızarınca salçalarımızı ekliyoruz*Sonra yıkayıp süzdüğümüz fasulyeyi, baharatları ve suyunu koyuyoruz Biberleri bütün atıyoruz Domatesi kabuğuyla dörde bölüp atıyoruz Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz (Suyu az gelirse göz kararı biraz daha koyun)
Afiyet olsun)
*2 su bardağı kuru fasulye
*150 200 gram kuşbaşı et
*1 büyük kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*1 adet kesme şeker
*2 su bardağı su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*34 adet yeşil biber
*1 adet domates
Etli Kuru Fasülye Tarifi Yapılışı Fasulyeyi akşamdan derin bir kaba koyuyoruz Üstüne çıkacak kadar su koyup sabaha kadar bekletiyoruz
Ben düdüklüde pişirdiğim için fasulyeyi önceden haşlamıyorum
Önce soğanı yemeklik doğruyoruz Yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz Etimizi katıp kavurmaya devam ediyoruz Etler kızarınca salçalarımızı ekliyoruz*Sonra yıkayıp süzdüğümüz fasulyeyi, baharatları ve suyunu koyuyoruz Biberleri bütün atıyoruz Domatesi kabuğuyla dörde bölüp atıyoruz Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz (Suyu az gelirse göz kararı biraz daha koyun)
Afiyet olsun)
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.