iltasyazilim
FD Üye
Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*2, 5 su bardağı kurufasulye ( Düdüklü tencerede biraz su eklenerek 10, 15 dk kadar haşlanır)
*300 gram kuşbaşı kuzu eti (ben biraz yağlı et kullandım daha lezzetli oluyor )
*2 adet yeşilbiber
*2adet kuru soğan
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*5, 6 su bardağı sıcak su ( Biraz sulu sevdiğimiz için suyu fazla kullanıyorum siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz )
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Öncelikle eti tencereye(ben düdüklü tencere kullandım ) alıp çok az suyla rengi dönene kadar pişiriyoruz Suyunu çekince sıvı yağını ekliyoruz eti yağ ile biraz pişiriyoruz Yemeklik doğranmış soğan ve biberi de ekliyoruz bir iki yağda dönderdikten sonra salçalarını, baharatını ekleyip karıştırıp haşlanmış kuru fasulyemizi de ekleyip karıştırıyoruz Son olarak sıcak suyunu da ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz yaklaşık 40, 45 dk orta ateşte kontrollü bir şekilde pişiriyoruz Piştikten sonra servis tabağına alıp kurunun olmazsa olmazı pirinç pilavı eşliğinde servise sunuyoruz
Afiyet Olsun
*2, 5 su bardağı kurufasulye ( Düdüklü tencerede biraz su eklenerek 10, 15 dk kadar haşlanır)
*300 gram kuşbaşı kuzu eti (ben biraz yağlı et kullandım daha lezzetli oluyor )
*2 adet yeşilbiber
*2adet kuru soğan
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*5, 6 su bardağı sıcak su ( Biraz sulu sevdiğimiz için suyu fazla kullanıyorum siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz )
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Öncelikle eti tencereye(ben düdüklü tencere kullandım ) alıp çok az suyla rengi dönene kadar pişiriyoruz Suyunu çekince sıvı yağını ekliyoruz eti yağ ile biraz pişiriyoruz Yemeklik doğranmış soğan ve biberi de ekliyoruz bir iki yağda dönderdikten sonra salçalarını, baharatını ekleyip karıştırıp haşlanmış kuru fasulyemizi de ekleyip karıştırıyoruz Son olarak sıcak suyunu da ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz yaklaşık 40, 45 dk orta ateşte kontrollü bir şekilde pişiriyoruz Piştikten sonra servis tabağına alıp kurunun olmazsa olmazı pirinç pilavı eşliğinde servise sunuyoruz
Afiyet Olsun