iltasyazilim
FD Üye
Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*23 su bardağı kuru fasulye
*200 gram kuşbaşı et
*1 adet kuru soğan
*Tereyağ
*Zeytinyağı
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Bir gün önceden ıslattığımız fasulyeyi 1015 dakika kadar suda haşlıyoruz Tencerede tereyağı ve biraz zeytinyağı eritip yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek kavuruyoruz Kuşbaşı etleri (dilerseniz kemikli et ile de yapabilirsiniz) soğanlarla buluşturup 5 dakika kadar renginin çıkmasını sağlıyoruz Salçayı da ilave edip sulandırarak homojen hale getiriyoruz Üzerine çok az çıkacak şekilde önceden kaynattığımız biraz ılık suyumuzu döküp pişirmeye bırakıyoruz Dilediğiniz baharatları tercih edebilirsiniz Ben tuz ve karabiber kullandım Piştikten sonra ise pul biber ilavesi ile servis ettim Afiyet olsun
*23 su bardağı kuru fasulye
*200 gram kuşbaşı et
*1 adet kuru soğan
*Tereyağ
*Zeytinyağı
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Bir gün önceden ıslattığımız fasulyeyi 1015 dakika kadar suda haşlıyoruz Tencerede tereyağı ve biraz zeytinyağı eritip yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek kavuruyoruz Kuşbaşı etleri (dilerseniz kemikli et ile de yapabilirsiniz) soğanlarla buluşturup 5 dakika kadar renginin çıkmasını sağlıyoruz Salçayı da ilave edip sulandırarak homojen hale getiriyoruz Üzerine çok az çıkacak şekilde önceden kaynattığımız biraz ılık suyumuzu döküp pişirmeye bırakıyoruz Dilediğiniz baharatları tercih edebilirsiniz Ben tuz ve karabiber kullandım Piştikten sonra ise pul biber ilavesi ile servis ettim Afiyet olsun