iltasyazilim
FD Üye
Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kuru fasulye
*200 gr kuşbaşı et
*1 baş büyükçe kuru soğan
*1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
*1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı mısırözü yağ
*Damak tadınıza göre tuz ve baharatlar
*Su
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Öncelikle kuru fasulyeyi pişireceğiniz gün, bir kaç saat evvelinden ayıklayıp yıkadığınız kuru fasulyeyi 1 5 litre su ile 10 dakika kadar haşlayıp kapağı kapalı bir şekilde üzerine bir bez örtüp demlendirin*Düdüklü tencereye tereyağı ve sıvı yağını koyup kuşbaşı etleri ilave ediyoruz Kavrulan etlerimize soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavuruyoruz Kavrulan et ve soğana, salçalarını ilave edip kavurmaya devam ediyoruz*Kavrulan sosumuza haşladığımız fasulyeler ile beraber 1 su bardağı su ve tuz ve baharatlarını ilave edip bir taşım kaynatıyoruz*Sosu ile iyice özleşen fasulyemize 45 su bardağı su ilave edip düdüklü tenceremizin kapağını kapatıyoruz, 1520 dakika kısık ateşte pişiriyoruz Düdüklü tenceremizin kapağını hiç açmadan en az yarım saat yemeğimizi dinlendiriyoruz*Huzurlu günler dileğimle Afiyet olsun
*2 su bardağı kuru fasulye
*200 gr kuşbaşı et
*1 baş büyükçe kuru soğan
*1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
*1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı mısırözü yağ
*Damak tadınıza göre tuz ve baharatlar
*Su
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Öncelikle kuru fasulyeyi pişireceğiniz gün, bir kaç saat evvelinden ayıklayıp yıkadığınız kuru fasulyeyi 1 5 litre su ile 10 dakika kadar haşlayıp kapağı kapalı bir şekilde üzerine bir bez örtüp demlendirin*Düdüklü tencereye tereyağı ve sıvı yağını koyup kuşbaşı etleri ilave ediyoruz Kavrulan etlerimize soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavuruyoruz Kavrulan et ve soğana, salçalarını ilave edip kavurmaya devam ediyoruz*Kavrulan sosumuza haşladığımız fasulyeler ile beraber 1 su bardağı su ve tuz ve baharatlarını ilave edip bir taşım kaynatıyoruz*Sosu ile iyice özleşen fasulyemize 45 su bardağı su ilave edip düdüklü tenceremizin kapağını kapatıyoruz, 1520 dakika kısık ateşte pişiriyoruz Düdüklü tenceremizin kapağını hiç açmadan en az yarım saat yemeğimizi dinlendiriyoruz*Huzurlu günler dileğimle Afiyet olsun