iltasyazilim
FD Üye
Etli Kuru Patlıcan Dolması nasıl yapılır
Etli Kuru Patlıcan Dolması yapılışı
Bu yemek için zorunlu olan malzemeler
300 gr kıyma
15 adet kuru patlıcan
Yarım bardak kırık pirinç
2 adet kuru soğan
2 yemek yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
1 bardak su
4 yemek yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
Yapılışı
Soğanları dilim dilim doğrayın, bir kabın içine alın ve üzerlerine 1 tatlı kaşığı tuzlu serperek yoğurun Soğanlar yumuşadıktan sonradan yarım bardak pirinç ilave edin Pirinçler kırılana değin yoğurun Üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 yemek yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek yemek kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 4 yemek yemek kaşığı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı tereyağı ve yarım demet kıyılmış maydanoz ekleyerek yoğurun Tüm malzemeler birbirine karışınca 300 gr dana kıyma ve 1 bardak suyu da ek ederek yoğurun Karışımı iyice yoğurduktan daha sonra kuru patlıcanların içine doldurun Patlıcanları yatay olarak tencereye dizin Tencereye dolmaların üzerine çıkmayacak dek su ilave edin Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ekleyin, patlıcanların üzerine bir tabak kapatın ve tencerenin ağzını da kapatarak ocağın üstüne koyun Orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin Pişen dolmalarınızı ateşten indirin ve servis tabağına alın
Sağlık Durumu olsun *
Etli Kuru Patlıcan Dolması yapılışı
Bu yemek için zorunlu olan malzemeler
300 gr kıyma
15 adet kuru patlıcan
Yarım bardak kırık pirinç
2 adet kuru soğan
2 yemek yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
1 bardak su
4 yemek yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
Yapılışı
Soğanları dilim dilim doğrayın, bir kabın içine alın ve üzerlerine 1 tatlı kaşığı tuzlu serperek yoğurun Soğanlar yumuşadıktan sonradan yarım bardak pirinç ilave edin Pirinçler kırılana değin yoğurun Üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 yemek yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek yemek kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 4 yemek yemek kaşığı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı tereyağı ve yarım demet kıyılmış maydanoz ekleyerek yoğurun Tüm malzemeler birbirine karışınca 300 gr dana kıyma ve 1 bardak suyu da ek ederek yoğurun Karışımı iyice yoğurduktan daha sonra kuru patlıcanların içine doldurun Patlıcanları yatay olarak tencereye dizin Tencereye dolmaların üzerine çıkmayacak dek su ilave edin Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ekleyin, patlıcanların üzerine bir tabak kapatın ve tencerenin ağzını da kapatarak ocağın üstüne koyun Orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin Pişen dolmalarınızı ateşten indirin ve servis tabağına alın
Sağlık Durumu olsun *