Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Etli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Etli Kuru Patlıcan Dolması nasıl yapılır

Etli Kuru Patlıcan Dolması yapılışı

Bu yemek için zorunlu olan malzemeler

300 gr kıyma
15 adet kuru patlıcan
Yarım bardak kırık pirinç
2 adet kuru soğan
2 yemek yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
1 bardak su
4 yemek yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz



Yapılışı

Soğanları dilim dilim doğrayın, bir kabın içine alın ve üzerlerine 1 tatlı kaşığı tuzlu serperek yoğurun Soğanlar yumuşadıktan sonradan yarım bardak pirinç ilave edin Pirinçler kırılana değin yoğurun Üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 yemek yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek yemek kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 4 yemek yemek kaşığı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı tereyağı ve yarım demet kıyılmış maydanoz ekleyerek yoğurun Tüm malzemeler birbirine karışınca 300 gr dana kıyma ve 1 bardak suyu da ek ederek yoğurun Karışımı iyice yoğurduktan daha sonra kuru patlıcanların içine doldurun Patlıcanları yatay olarak tencereye dizin Tencereye dolmaların üzerine çıkmayacak dek su ilave edin Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ekleyin, patlıcanların üzerine bir tabak kapatın ve tencerenin ağzını da kapatarak ocağın üstüne koyun Orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin Pişen dolmalarınızı ateşten indirin ve servis tabağına alın

Sağlık Durumu olsun *
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt