iltasyazilim
FD Üye
Etli Lahana Sarma Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet orta boy lahana
İç malzemesi;
*300 gram kıyma
*1 büyük soğan
*1 çay bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı ince bulgur
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
Etli Lahana Sarma Tarifi Yapılışı Lahana seçerken önemli olan ortasına basıp lahananın yumuşak olup yapraklarının damarsız olması Yıkadığımız lahananın göbek kısmını oyup çıkararak başlıyoruz Çıkardığımız göbek kısmından sonra yapraklarını tek tek ayırarak kaynamış suda hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz Dikkat edelim ezilip dağılmasın önemli olan sarılacak kıvamda olması Kaynar sudan aldığımız lahanaları soğuk su dolu kaba koyarak sıcaklığından arındırıyoruz Bu işlemde çok önemli çünkü lahana sıcaklığıyla pişmeye devam eder Bu yüzden kaynar sudan çıkarınca soğuk suda bekletiyoruz Bütün lahana yapraklarını bu şekilde haşlıyoruz Haşlanan lahana yapraklarının ortasındaki damarı bıçak yardımıyla keserek çıkarıyoruz Bu şekilde sarabileceğimiz şekilde yapraklar elde ediyoruz Diğer tarafta içimizi hazırlıyoruz Tüm iç malzemelerini iyice karıştırıyoruz Yapraklarımızı uzunlamasına koyup iç malzemesini koyup kenarlarını içeri alarak lahanalarımızı sarıyoruz Bütün lahana yapraklarımızı sardıktan sonra tenceremizin dibine kalan lahana yapraklarını koyup üzerine sardığımız dolmalarımızı diziyoruz En üstüne salçamızı biraz sulandırarak döküyoruz Diğer önemli nokta çok su koymamak Lahana çok sulandığı için sık sık taşma yapabiliyor Salçalı suyumuzu döktükten sonra zeytinyağımızı da ekleyerek en üste kalan lahana yapraklarımızdan seriyoruz En üste bir tabak ve varsa eğer taş koyarak dolmamızı yarım saat pişiriyoruz Arada suyunu kontrol ederek ekleyebilirsiniz Sevgilerimle
*1 adet orta boy lahana
İç malzemesi;
*300 gram kıyma
*1 büyük soğan
*1 çay bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı ince bulgur
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
Etli Lahana Sarma Tarifi Yapılışı Lahana seçerken önemli olan ortasına basıp lahananın yumuşak olup yapraklarının damarsız olması Yıkadığımız lahananın göbek kısmını oyup çıkararak başlıyoruz Çıkardığımız göbek kısmından sonra yapraklarını tek tek ayırarak kaynamış suda hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz Dikkat edelim ezilip dağılmasın önemli olan sarılacak kıvamda olması Kaynar sudan aldığımız lahanaları soğuk su dolu kaba koyarak sıcaklığından arındırıyoruz Bu işlemde çok önemli çünkü lahana sıcaklığıyla pişmeye devam eder Bu yüzden kaynar sudan çıkarınca soğuk suda bekletiyoruz Bütün lahana yapraklarını bu şekilde haşlıyoruz Haşlanan lahana yapraklarının ortasındaki damarı bıçak yardımıyla keserek çıkarıyoruz Bu şekilde sarabileceğimiz şekilde yapraklar elde ediyoruz Diğer tarafta içimizi hazırlıyoruz Tüm iç malzemelerini iyice karıştırıyoruz Yapraklarımızı uzunlamasına koyup iç malzemesini koyup kenarlarını içeri alarak lahanalarımızı sarıyoruz Bütün lahana yapraklarımızı sardıktan sonra tenceremizin dibine kalan lahana yapraklarını koyup üzerine sardığımız dolmalarımızı diziyoruz En üstüne salçamızı biraz sulandırarak döküyoruz Diğer önemli nokta çok su koymamak Lahana çok sulandığı için sık sık taşma yapabiliyor Salçalı suyumuzu döktükten sonra zeytinyağımızı da ekleyerek en üste kalan lahana yapraklarımızdan seriyoruz En üste bir tabak ve varsa eğer taş koyarak dolmamızı yarım saat pişiriyoruz Arada suyunu kontrol ederek ekleyebilirsiniz Sevgilerimle