iltasyazilim
FD Üye
Etli Lahana Sarması (Püf Noktaları İle) Tarifi İçin Malzemeler
*Dolmalık lahana
*2 su bardağı pirinç
*Yarım kilo kaburga üstü dolmalık kıyma
*56 adet soğan
*Yarım demet maydanoz
*Biber salçası
*Domates salçası
*Karabiber
*Kimyon
*Yenibahar
*Kırmızı toz biber
*Nane
*Zeytinyağı
*Tereyağı
*1, 52 su bardağı sıcak su
*Tuz
Üzeri için;
*Sarımsaklı yoğurt
*Tereyağın da kızdırdığımız pul biber ve kırmızı biber
Etli Lahana Sarması (Püf Noktaları İle) Tarifi Yapılışı Lahana alırken yumuşak olmasına dikkat edin ?(sırtının tam ortasını bastırdığınızda boşmuş gibi içine çökecek) ve alırken tepesinden içini oydurursanız, haşlaması kolay olur
İçi oyulan lahanayı lahananın sığabileceği kadar geniş içi tuzlu ve sirkeli suda içe dönük haşlayın (haşlama süresi halk arasında öldürene kadar denilir yani sarılacak yumuşaklığa gelmesi ) Şayet böyle zorlanırsanız yaprak yaprak da haşlayabilirsiniz
İç malzemelerimiz için tereyağı hariç bütün malzemeyi hazırlayalım Sıra geldi sarmasına?? ??Lahanayı damarları yönünde saracağınız zemine koyun İç harcını uzunlamasına koyup, oklava gibi sıkıca sarın ve istediğiniz büyüklükte bıçak yardımı ile kesin Pişerken kesinlikle dağılmıyor açılmıyor ve lahana ziyan olmuyor ?( fotoğraflarda görebilirsiniz) Bütün sarma işlemi bitince, üzerlerine parça parça tereyağı koyup üstüne tabak koyup içindeki pirinçler pişene kadar pişirelim Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırdığımız pul biber ve kırmızı toz biber ile servis yapalım Afiyet olsun
*Dolmalık lahana
*2 su bardağı pirinç
*Yarım kilo kaburga üstü dolmalık kıyma
*56 adet soğan
*Yarım demet maydanoz
*Biber salçası
*Domates salçası
*Karabiber
*Kimyon
*Yenibahar
*Kırmızı toz biber
*Nane
*Zeytinyağı
*Tereyağı
*1, 52 su bardağı sıcak su
*Tuz
Üzeri için;
*Sarımsaklı yoğurt
*Tereyağın da kızdırdığımız pul biber ve kırmızı biber
Etli Lahana Sarması (Püf Noktaları İle) Tarifi Yapılışı Lahana alırken yumuşak olmasına dikkat edin ?(sırtının tam ortasını bastırdığınızda boşmuş gibi içine çökecek) ve alırken tepesinden içini oydurursanız, haşlaması kolay olur
İçi oyulan lahanayı lahananın sığabileceği kadar geniş içi tuzlu ve sirkeli suda içe dönük haşlayın (haşlama süresi halk arasında öldürene kadar denilir yani sarılacak yumuşaklığa gelmesi ) Şayet böyle zorlanırsanız yaprak yaprak da haşlayabilirsiniz
İç malzemelerimiz için tereyağı hariç bütün malzemeyi hazırlayalım Sıra geldi sarmasına?? ??Lahanayı damarları yönünde saracağınız zemine koyun İç harcını uzunlamasına koyup, oklava gibi sıkıca sarın ve istediğiniz büyüklükte bıçak yardımı ile kesin Pişerken kesinlikle dağılmıyor açılmıyor ve lahana ziyan olmuyor ?( fotoğraflarda görebilirsiniz) Bütün sarma işlemi bitince, üzerlerine parça parça tereyağı koyup üstüne tabak koyup içindeki pirinçler pişene kadar pişirelim Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırdığımız pul biber ve kırmızı toz biber ile servis yapalım Afiyet olsun