Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Lahana Sarması (Püf Noktaları İle)

Etli Lahana Sarması (Püf Noktaları İle)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Etli Lahana Sarması (Püf Noktaları İle) Tarifi İçin Malzemeler

*Dolmalık lahana
*2 su bardağı pirinç
*Yarım kilo kaburga üstü dolmalık kıyma
*56 adet soğan
*Yarım demet maydanoz
*Biber salçası
*Domates salçası
*Karabiber
*Kimyon
*Yenibahar
*Kırmızı toz biber
*Nane
*Zeytinyağı
*Tereyağı
*1, 52 su bardağı sıcak su
*Tuz

Üzeri için;


*Sarımsaklı yoğurt
*Tereyağın da kızdırdığımız pul biber ve kırmızı biber

Etli Lahana Sarması (Püf Noktaları İle) Tarifi Yapılışı Lahana alırken yumuşak olmasına dikkat edin ?(sırtının tam ortasını bastırdığınızda boşmuş gibi içine çökecek) ve alırken tepesinden içini oydurursanız, haşlaması kolay olur
İçi oyulan lahanayı lahananın sığabileceği kadar geniş içi tuzlu ve sirkeli suda içe dönük haşlayın (haşlama süresi halk arasında öldürene kadar denilir yani sarılacak yumuşaklığa gelmesi ) Şayet böyle zorlanırsanız yaprak yaprak da haşlayabilirsiniz
İç malzemelerimiz için tereyağı hariç bütün malzemeyi hazırlayalım Sıra geldi sarmasına?? ??Lahanayı damarları yönünde saracağınız zemine koyun İç harcını uzunlamasına koyup, oklava gibi sıkıca sarın ve istediğiniz büyüklükte bıçak yardımı ile kesin Pişerken kesinlikle dağılmıyor açılmıyor ve lahana ziyan olmuyor ?( fotoğraflarda görebilirsiniz) Bütün sarma işlemi bitince, üzerlerine parça parça tereyağı koyup üstüne tabak koyup içindeki pirinçler pişene kadar pişirelim Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırdığımız pul biber ve kırmızı toz biber ile servis yapalım Afiyet olsun
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt