iltasyazilim
FD Üye
Etli Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*1 orya boy sarmaşık lahana
*1 su bardağı pirinç
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*2 orta boy soğan
*4 diş sarımsak
*Maydanoz
*250 gram kıyma
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Yarım çay bardağı zeytin yağı
*Nar ekşisi
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Reyhan
*Kırmızı toz biber
Etli Lahana Sarması Tarifi Yapılışı Merhabalar mutfağından sizlere kocaman sevgiler sırada çok lezzetli lahana sarması tarifim var bol baharatlı ama tabi baharat miktarı sizin damak zevkinize kalmış ben her yemekte baharat kullanmayı çok seviyorum Tarifime gelecek olursak ilk önce lahananın üst yapraklarını ayıklıyoruz ve güzelce yıkıyoruz Kök kısmından keskin bıçakla kesikler çiziyoruz ki lahana haşlandıkça kendisi ayrılsın diye çok daha pratik oluyor Geniş tencerede su kaynatıyoruz ve lahanayı kaynayan suda hafif yumşayana kadar haşlıyoruz Ayrılan yaprakları bir kaba tek tek alıyoruz ve sarmak için uygun boyutlarda kesiyoruz İç harcını çiğ olarak hazırlıyoruz Bulgur ve pirinci güzelce yıkıyoruz Soğan ve sarımsaklarıda küçük küçük doğruyoruz Maydanozuda istenilen büyüklükte doğruyoruz Kıymayı, nar ekşisini, zeytin yağını tuzu ve baharatları da ekleyip güzelce harmanlıyoruz Lahana yapraklarının içine harcımızı koyuyoruz ve kenarlarını katlamadan sarıyoruz Hiçbir şekilde iç harcınız çıkmayacaktır Bu sayede incecik ve güzel sarılıyor Tenceremizin dibine lahanadan ayıkladığımız kalın yerlerini ve işe yaramayan yaprakları koyuyoruz Sardığımız sarmaları güzelce tenceremize diziyoruz Üzerine tabak yada sarma taşı koyuyoruz Hafif üzerini çıkacak kadar sıcak su döküyoruz ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz İsteyenler ayrı bir tavada salçalı sos yapıp pişen sarmaların üzerine dökebilir tamamen sizin damak zevkinize kalmış ben yapmadım ama fikir olsun diye söylüyorum Demlendikten sonra servis yapabilirsiniz ağız tadıyla yemeniz dileğiyle Afiyet Olsunnn
*1 orya boy sarmaşık lahana
*1 su bardağı pirinç
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*2 orta boy soğan
*4 diş sarımsak
*Maydanoz
*250 gram kıyma
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Yarım çay bardağı zeytin yağı
*Nar ekşisi
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Reyhan
*Kırmızı toz biber
Etli Lahana Sarması Tarifi Yapılışı Merhabalar mutfağından sizlere kocaman sevgiler sırada çok lezzetli lahana sarması tarifim var bol baharatlı ama tabi baharat miktarı sizin damak zevkinize kalmış ben her yemekte baharat kullanmayı çok seviyorum Tarifime gelecek olursak ilk önce lahananın üst yapraklarını ayıklıyoruz ve güzelce yıkıyoruz Kök kısmından keskin bıçakla kesikler çiziyoruz ki lahana haşlandıkça kendisi ayrılsın diye çok daha pratik oluyor Geniş tencerede su kaynatıyoruz ve lahanayı kaynayan suda hafif yumşayana kadar haşlıyoruz Ayrılan yaprakları bir kaba tek tek alıyoruz ve sarmak için uygun boyutlarda kesiyoruz İç harcını çiğ olarak hazırlıyoruz Bulgur ve pirinci güzelce yıkıyoruz Soğan ve sarımsaklarıda küçük küçük doğruyoruz Maydanozuda istenilen büyüklükte doğruyoruz Kıymayı, nar ekşisini, zeytin yağını tuzu ve baharatları da ekleyip güzelce harmanlıyoruz Lahana yapraklarının içine harcımızı koyuyoruz ve kenarlarını katlamadan sarıyoruz Hiçbir şekilde iç harcınız çıkmayacaktır Bu sayede incecik ve güzel sarılıyor Tenceremizin dibine lahanadan ayıkladığımız kalın yerlerini ve işe yaramayan yaprakları koyuyoruz Sardığımız sarmaları güzelce tenceremize diziyoruz Üzerine tabak yada sarma taşı koyuyoruz Hafif üzerini çıkacak kadar sıcak su döküyoruz ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz İsteyenler ayrı bir tavada salçalı sos yapıp pişen sarmaların üzerine dökebilir tamamen sizin damak zevkinize kalmış ben yapmadım ama fikir olsun diye söylüyorum Demlendikten sonra servis yapabilirsiniz ağız tadıyla yemeniz dileğiyle Afiyet Olsunnn