iltasyazilim
FD Üye
Etli Makarna Nasıl Yapılır
Etli Makarna Tarifi, Resimli
Etli Makarna Tarifi
Malzemeler:
500 gram ince makarna,
300 gram kuşbaşı et,
2 adet orta tepe soğan,
3 adet orta yükseklik domates,
4 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri,
su
yeterince tuzlu
Hazırlanışı:
Kuşbaşı et ve 2 kaşık yağ yerinde bir tencereye konur ve her tarafı benzer oranda kızartılır Doğradığımız soğanlar tenceteye ilave edilerek 15 dakika sürekli karıştırılarak kavrulur Küp biçiminde doğramış olduğumuz domatesler ile birlikte üzerine 5 bardak sıcak su ilave edilir Etlerin iyice piştiğinden kesin olduktan sonra ocaktan indirilir Makarnaları kırmadan tuzlu suda 15 dakika haşladıktan daha sonra süzerek iki kaşık yağ ile karıştırılır Üstüne et ile hazırlanan sos dökülerek baştan karıştırılır Tabağa alınan makarnaların üzerine rendelenmiş kaşarpeyniri serpilerek servise sunulur *
Etli Makarna Tarifi, Resimli
Etli Makarna Tarifi
Malzemeler:
500 gram ince makarna,
300 gram kuşbaşı et,
2 adet orta tepe soğan,
3 adet orta yükseklik domates,
4 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri,
su
yeterince tuzlu
Hazırlanışı:
Kuşbaşı et ve 2 kaşık yağ yerinde bir tencereye konur ve her tarafı benzer oranda kızartılır Doğradığımız soğanlar tenceteye ilave edilerek 15 dakika sürekli karıştırılarak kavrulur Küp biçiminde doğramış olduğumuz domatesler ile birlikte üzerine 5 bardak sıcak su ilave edilir Etlerin iyice piştiğinden kesin olduktan sonra ocaktan indirilir Makarnaları kırmadan tuzlu suda 15 dakika haşladıktan daha sonra süzerek iki kaşık yağ ile karıştırılır Üstüne et ile hazırlanan sos dökülerek baştan karıştırılır Tabağa alınan makarnaların üzerine rendelenmiş kaşarpeyniri serpilerek servise sunulur *