iltasyazilim
FD Üye
Etli Milföy Böreği Tarifi
Etli Milföy Böreği Nasıl yapılır
Etli Milföy Böreği için gerekli malzemeler
10 adet milföy hamuru
500 gram dana kuşbaşı et
2 adet orta boy havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
1 akarsu kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Ilk Kez börek harcı için kuşbaşı doğranmış etleri tencereye koyun Et suyunu çekene kadar nadiren karıştırıp kavurun Havuçların kabuklarını soyarak ince halka şeklinde doğrayın Havuç, bezelye ve baharatları tencereye ekleyin 5 dakika değin pişirip ocaktan alın Dereotunu ekleyip karıştırın ve soğumasını bekleyin
Fırın kabını yağlayıp tabanını ve kenarlarını milföyle kaplayın Soğumuş etli harcı kaba alıp her bölgeye eşit gelece şekilde dağıtın Üzerini milföy hamuruyla kapayın Sonra böreğin üstüne yumurta sarısını sürün Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Sağlık olsun *
Etli Milföy Böreği Nasıl yapılır
Etli Milföy Böreği için gerekli malzemeler
10 adet milföy hamuru
500 gram dana kuşbaşı et
2 adet orta boy havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
1 akarsu kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Ilk Kez börek harcı için kuşbaşı doğranmış etleri tencereye koyun Et suyunu çekene kadar nadiren karıştırıp kavurun Havuçların kabuklarını soyarak ince halka şeklinde doğrayın Havuç, bezelye ve baharatları tencereye ekleyin 5 dakika değin pişirip ocaktan alın Dereotunu ekleyip karıştırın ve soğumasını bekleyin
Fırın kabını yağlayıp tabanını ve kenarlarını milföyle kaplayın Soğumuş etli harcı kaba alıp her bölgeye eşit gelece şekilde dağıtın Üzerini milföy hamuruyla kapayın Sonra böreğin üstüne yumurta sarısını sürün Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Sağlık olsun *