Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etli Milföy Böreği

Etli Milföy Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Etli Milföy Böreği Tarifi

Etli Milföy Böreği Nasıl yapılır

Etli Milföy Böreği için gerekli malzemeler

10 adet milföy hamuru
500 gram dana kuşbaşı et
2 adet orta boy havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
1 akarsu kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ



Yapılışı

Ilk Kez börek harcı için kuşbaşı doğranmış etleri tencereye koyun Et suyunu çekene kadar nadiren karıştırıp kavurun Havuçların kabuklarını soyarak ince halka şeklinde doğrayın Havuç, bezelye ve baharatları tencereye ekleyin 5 dakika değin pişirip ocaktan alın Dereotunu ekleyip karıştırın ve soğumasını bekleyin
Fırın kabını yağlayıp tabanını ve kenarlarını milföyle kaplayın Soğumuş etli harcı kaba alıp her bölgeye eşit gelece şekilde dağıtın Üzerini milföy hamuruyla kapayın Sonra böreğin üstüne yumurta sarısını sürün Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin

Sağlık olsun *
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt