iltasyazilim
FD Üye
Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı nohut
*300 gr kemikli et
*2 adet orta boy soğan
*2 adet sivri biber
*34 adet kuru domates
*1 kaşık domates biber karışık salça
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı
1
*Nohutu alırken ben beyaz renkli olanlardan seçiyorum
*Nohutu akşamdan ıslatın
*En az on saat ıslanmış olsun
*Daha sonra tencerede biraz limon sıkıp haşlayın
*Limon nohut haşlamanın püf noktasıdır
*Dağılmadan kabuğunun yumuşamasını sağlar gazını yok eder lezzet katar
*Bu sırada eti de haşlayın
*Dana eti kullanacaksanız daha uzun süre kuzu eti ise daha kısa süre haşlayın
*Et de nohutta yarı yarıya haşlanmış olsun Çünkü birlikte de pişecek
*Üzerlerine çıkan köpüğü alın
*Tencereye soğanı kuşbaşı doğrayıp kavuruyoruz
*Kuru domatesleri sıcak suda 10 dak bekletip süzüyoruz
*Onları ve sivribiberleri de doğruyoruz
*Kavrulan soğana etleri kuru domates ve sivribiberleri atıp biraz çeviriyoruz
*Salçayı kalan et suyunu ekliyoruz
*Haşlanmış nohutu tuzunu atıp üzerine çıkana kadar sıcak su koyuyoruz
*Nohutlar iyice pişene kadar pişiriyoruz
*Dilerseniz daha az haşlayıp düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz
*Nohut pişince de suyunu çekiyor
*Düdüklüde pişirirseniz 7 bardak su koyun
*Tencerede az gelirse ekleme şansınız var
*Afiyet olsun
*2 su bardağı nohut
*300 gr kemikli et
*2 adet orta boy soğan
*2 adet sivri biber
*34 adet kuru domates
*1 kaşık domates biber karışık salça
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı
1
*Nohutu alırken ben beyaz renkli olanlardan seçiyorum
*Nohutu akşamdan ıslatın
*En az on saat ıslanmış olsun
*Daha sonra tencerede biraz limon sıkıp haşlayın
*Limon nohut haşlamanın püf noktasıdır
*Dağılmadan kabuğunun yumuşamasını sağlar gazını yok eder lezzet katar
*Bu sırada eti de haşlayın
*Dana eti kullanacaksanız daha uzun süre kuzu eti ise daha kısa süre haşlayın
*Et de nohutta yarı yarıya haşlanmış olsun Çünkü birlikte de pişecek
*Üzerlerine çıkan köpüğü alın
*Tencereye soğanı kuşbaşı doğrayıp kavuruyoruz
*Kuru domatesleri sıcak suda 10 dak bekletip süzüyoruz
*Onları ve sivribiberleri de doğruyoruz
*Kavrulan soğana etleri kuru domates ve sivribiberleri atıp biraz çeviriyoruz
*Salçayı kalan et suyunu ekliyoruz
*Haşlanmış nohutu tuzunu atıp üzerine çıkana kadar sıcak su koyuyoruz
*Nohutlar iyice pişene kadar pişiriyoruz
*Dilerseniz daha az haşlayıp düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz
*Nohut pişince de suyunu çekiyor
*Düdüklüde pişirirseniz 7 bardak su koyun
*Tencerede az gelirse ekleme şansınız var
*Afiyet olsun