iltasyazilim
FD Üye
Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı nohut
*250 gr kemikli veya kemiksiz et
*1 adet orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça (ben karışık kullanıyorum daha güzel oluyor isteğe göre yine tabi)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber veya kırmızı pulbiber
*1 çay kaşığı karabiber
*4 su bardağı sıcak su
Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı
Öncelikle nohutları yumuşama süresine göre 1 buçuk 2 saat arası kısık ateşte haşlıyoruz Ben bir kez suyunu değiştirdim biraz olsun gazını alabilsin diye Düdüklü kullanıyorsanız daha kısa sürede haşlayabilirsiniz ancak ben kullanmadım Aynı zamanda etimizi de haşlıyoruz Ortalama 4560 dakika Nohutlar ve etler haşlandıktan sonra süzelim ve bir kenara alalım Geniş bir tencereye yağı ekleyip kuru soğanı ince ince doğrayıp hafif kavuralım Salça, baharat ve tuzu ekleyip karıştıralım Eti de ekleyip biraz daha kavurduktan sonra nohutları ve suyu da ekleyip son kez karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır Afiyet olsun
*2 su bardağı nohut
*250 gr kemikli veya kemiksiz et
*1 adet orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça (ben karışık kullanıyorum daha güzel oluyor isteğe göre yine tabi)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber veya kırmızı pulbiber
*1 çay kaşığı karabiber
*4 su bardağı sıcak su
Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı
Öncelikle nohutları yumuşama süresine göre 1 buçuk 2 saat arası kısık ateşte haşlıyoruz Ben bir kez suyunu değiştirdim biraz olsun gazını alabilsin diye Düdüklü kullanıyorsanız daha kısa sürede haşlayabilirsiniz ancak ben kullanmadım Aynı zamanda etimizi de haşlıyoruz Ortalama 4560 dakika Nohutlar ve etler haşlandıktan sonra süzelim ve bir kenara alalım Geniş bir tencereye yağı ekleyip kuru soğanı ince ince doğrayıp hafif kavuralım Salça, baharat ve tuzu ekleyip karıştıralım Eti de ekleyip biraz daha kavurduktan sonra nohutları ve suyu da ekleyip son kez karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır Afiyet olsun