iltasyazilim
FD Üye
Etli Nohut Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı nohut
*200 gram dana eti
*2 çorba kaşığı tereyağı
*1 adet soğan
*5 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Kurutulmuş kırmızı acı biber
*
Etli Nohut Tarifi Yapılışı 2 su bardağı nohutumuzu bir gece önceden ıslatıyoruz Ertesi gün nohutumuzu tenceremize alıp üstünü 45 parmak geçecek kadar su koyup haşlıyoruz Diğer bir tencerede etlerimizi tereyağı ile kavuruyoruz Ben sıvı yağ kullanmayı tercih etmiyorum çünkü tereyağın lezzetli tadını daha çok seviyorum Etlerim kavrulduktan sonra rendelediğim soğanları ve sarımsakları etimle beraber kavurmaya bırakıyorum Soğanları rendeliyorum çünkü kaşığıma soğan taneleri gelmesinden hoşlanmıyorum Göz zevki açısından da yemeğin suyu daha berrak bir görüntü kazanıyor Etlerimiz ve soğanlarımız yağını çektiyse göz kararı olarak sıvı yağ veya tereyağı ekleyebilirsiniz Son olarak salçalarımızı ve kurutulmuş acı biberimizi ekliyoruz Eğer acı sevmiyorsanız acı biber eklemek zorunda değilsiniz Salçamızıda güzelce kavurduktan ve kokusu çıktıktan sonra diğer tencere kaynayan nohutumuzu suyu ile birlikte diğer tenceremize ekliyoruz ve nohutlarımız yumuşayıp bütün malzemelerimiz özdeşleşinceye kadar kaynatıyoruz Yanında bulgur pilavı veya pirinç pilavı ile yemenizi yanına da turşu koymanızı öneririm Şimdiden afiyet olsun??
*2 su bardağı nohut
*200 gram dana eti
*2 çorba kaşığı tereyağı
*1 adet soğan
*5 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Kurutulmuş kırmızı acı biber
*
Etli Nohut Tarifi Yapılışı 2 su bardağı nohutumuzu bir gece önceden ıslatıyoruz Ertesi gün nohutumuzu tenceremize alıp üstünü 45 parmak geçecek kadar su koyup haşlıyoruz Diğer bir tencerede etlerimizi tereyağı ile kavuruyoruz Ben sıvı yağ kullanmayı tercih etmiyorum çünkü tereyağın lezzetli tadını daha çok seviyorum Etlerim kavrulduktan sonra rendelediğim soğanları ve sarımsakları etimle beraber kavurmaya bırakıyorum Soğanları rendeliyorum çünkü kaşığıma soğan taneleri gelmesinden hoşlanmıyorum Göz zevki açısından da yemeğin suyu daha berrak bir görüntü kazanıyor Etlerimiz ve soğanlarımız yağını çektiyse göz kararı olarak sıvı yağ veya tereyağı ekleyebilirsiniz Son olarak salçalarımızı ve kurutulmuş acı biberimizi ekliyoruz Eğer acı sevmiyorsanız acı biber eklemek zorunda değilsiniz Salçamızıda güzelce kavurduktan ve kokusu çıktıktan sonra diğer tencere kaynayan nohutumuzu suyu ile birlikte diğer tenceremize ekliyoruz ve nohutlarımız yumuşayıp bütün malzemelerimiz özdeşleşinceye kadar kaynatıyoruz Yanında bulgur pilavı veya pirinç pilavı ile yemenizi yanına da turşu koymanızı öneririm Şimdiden afiyet olsun??
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.