iltasyazilim
FD Üye
Etli Nohutlu Arpacık Soğanlı Yahni Tarifi İçin Malzemeler
*400 gr dana kuşbaşı
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*1 küçük file arpacık soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*5 su bardağı sıcak su
*1 çay kaşığı tuz
*Yarımşar çay kaşığı karabiber kimyon pul biber
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Etli Nohutlu Arpacık Soğanlı Yahni Tarifi Yapılışı
1
*Nohutu önceden iyice haşlıyoruz
*Arpacık soğanları temizleyip yıkayıp hazırlıyoruz
*Tencereye etimizi koyuyoruz ,suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz
*Suyunu çeken etin üzerine yağları salçayı koyup karıştırıyoruz nohut ve arpacık soğanları da ekleyip kısık ateşte bir 5 dk pişiriyoruz
*Daha sonra baharatları ekleyip sıcak suyunu bağlıyoruz
*İlk kaynarı çıkınca orta ateşte kapak kapalı pişiriyoruz ,piştiğinden emin olunca tuzunu da ekliyoruz ( Eğer suyunu çok çekerse sıcak su ilave edebilirsiniz zaten çok sulu olmayacak)
*400 gr dana kuşbaşı
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*1 küçük file arpacık soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*5 su bardağı sıcak su
*1 çay kaşığı tuz
*Yarımşar çay kaşığı karabiber kimyon pul biber
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Etli Nohutlu Arpacık Soğanlı Yahni Tarifi Yapılışı
1
*Nohutu önceden iyice haşlıyoruz
*Arpacık soğanları temizleyip yıkayıp hazırlıyoruz
*Tencereye etimizi koyuyoruz ,suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz
*Suyunu çeken etin üzerine yağları salçayı koyup karıştırıyoruz nohut ve arpacık soğanları da ekleyip kısık ateşte bir 5 dk pişiriyoruz
*Daha sonra baharatları ekleyip sıcak suyunu bağlıyoruz
*İlk kaynarı çıkınca orta ateşte kapak kapalı pişiriyoruz ,piştiğinden emin olunca tuzunu da ekliyoruz ( Eğer suyunu çok çekerse sıcak su ilave edebilirsiniz zaten çok sulu olmayacak)