iltasyazilim
FD Üye
Etli Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç (200 ml lik bardaki)
*1 su bardağı nohut
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Tuz
*Karabiber (isteğe bağlı)
*Tavuk için
*1 tane tavuk göğsü
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Sıvı yağ
Etli Nohutlu Pilav Tarifi Yapılışı Herkese selamlar;
1
*Etimizi haşlayalım
*Bir yandan da nohutları haşlayalım
*Pirinçimizi 30 dk ılık suda bekletiyoruz ,etimiz haşlandıktan sonra küçük küçük parçalıyoruz
*Tenceremize tereyağı ve sıvı yağı koyuyoruz, pirinçimizi ve haşlanmış nohutları birlikte iyice kavuruyoruz
*Tuzunu ve karabiberi de ekliyoruz (karabiber isteğe bağlı) suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiyoruz
*O pişene kadar ayrı bir tavaya biraz yağ alıp etimizi kızartıyoruz
*Üstüne karabiber ,tuz ve pul biber ekleyerek iyice kızartıyoruz
*Pilav olduktan sonra altını kapatıp 20 dk dinlendirip servis ediyoruz
*Afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç (200 ml lik bardaki)
*1 su bardağı nohut
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Tuz
*Karabiber (isteğe bağlı)
*Tavuk için
*1 tane tavuk göğsü
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Sıvı yağ
Etli Nohutlu Pilav Tarifi Yapılışı Herkese selamlar;
1
*Etimizi haşlayalım
*Bir yandan da nohutları haşlayalım
*Pirinçimizi 30 dk ılık suda bekletiyoruz ,etimiz haşlandıktan sonra küçük küçük parçalıyoruz
*Tenceremize tereyağı ve sıvı yağı koyuyoruz, pirinçimizi ve haşlanmış nohutları birlikte iyice kavuruyoruz
*Tuzunu ve karabiberi de ekliyoruz (karabiber isteğe bağlı) suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiyoruz
*O pişene kadar ayrı bir tavaya biraz yağ alıp etimizi kızartıyoruz
*Üstüne karabiber ,tuz ve pul biber ekleyerek iyice kızartıyoruz
*Pilav olduktan sonra altını kapatıp 20 dk dinlendirip servis ediyoruz
*Afiyet olsun