iltasyazilim
FD Üye
Etli Özbek Pilavı Resimli
Etli Özbek Pilavı Tarifi
Etli Özbek Pilavı
Araç Gereç
1 adet kuru soğan
Takriben 300gr değin kırmızı et
3 adet havuç
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı (zeytinyağı da olur)
Sıvıyağ
Tuzlu, karabiber
Su
Etli Özbek Pilavı Hazırlanışı
Ilk Önce kuzu etlerini ufak küpler halinde doğrayın Tencereye sıvıyağ ve tereyağını koyunÜzerine 300 gr küp kesilmiş kuzu etlerini alınEtler suyunu çekince üzerine küp kesik soğanı ve jülyen indirilmiş havuçları ek edip kavurunDaha sonra üstüne 2 su bardağı pirinci ek edipPirincin üzerine tuzlu, karabiber ve su ek edin (3 su bardağı su tatmin edici olacaktırTencerede en altta etler, üstünde sebzeler, üzerine de pirinç olacak şekilde pişirin
Pilav piştikten daha sonra servis tabağına zıt çevirip Özbek pilavını servis edebilirsiniz *
Etli Özbek Pilavı Tarifi
Etli Özbek Pilavı
Araç Gereç
1 adet kuru soğan
Takriben 300gr değin kırmızı et
3 adet havuç
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı (zeytinyağı da olur)
Sıvıyağ
Tuzlu, karabiber
Su
Etli Özbek Pilavı Hazırlanışı
Ilk Önce kuzu etlerini ufak küpler halinde doğrayın Tencereye sıvıyağ ve tereyağını koyunÜzerine 300 gr küp kesilmiş kuzu etlerini alınEtler suyunu çekince üzerine küp kesik soğanı ve jülyen indirilmiş havuçları ek edip kavurunDaha sonra üstüne 2 su bardağı pirinci ek edipPirincin üzerine tuzlu, karabiber ve su ek edin (3 su bardağı su tatmin edici olacaktırTencerede en altta etler, üstünde sebzeler, üzerine de pirinç olacak şekilde pişirin
Pilav piştikten daha sonra servis tabağına zıt çevirip Özbek pilavını servis edebilirsiniz *