iltasyazilim
FD Üye
Etli Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase doğranmış kuzu eti
*1 soğan
*1 büyük havuç
*2 su bardağı pirinç
*354 su bardağı ılık su
*Az sıvı yağ
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*Tuz
Etli Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Etlerimizi bir gün önceden doğrayalım zeytinyağı ve karabiberle marine edelim ve 1 gün dolapta beklesin
*Etleri tencereye alalım, orta ateşte suyunu salsın ve tekrar çeksin (bu aşamada yağ yok)
*Daha sonra az bir yağ koyalım ve kup şeklinde doğradığımız etlerimizi kızartalım Ocağımızı iyice kısalım
*Pirinci bir kasede sıcak suya koyun
*Piyazlık doğradığımız soğan ve havucu ekleyelim
*Et, soğan ve havucumuzu kısık ateşte iyice ölesiye kadar bekleyelim arada karıştıralım
*Sonra baharatları ekleyin bir kere daha karıştırın
*Pirinci ekleyin üzerine, ardından suyunuzu hiç karıştırmayın bu aşamada pilavı
*Pilavınız olunca bir tabağa ters çevirin ve böylelikle etli özbek pilavınız servise hazır
*1 kase doğranmış kuzu eti
*1 soğan
*1 büyük havuç
*2 su bardağı pirinç
*354 su bardağı ılık su
*Az sıvı yağ
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*Tuz
Etli Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Etlerimizi bir gün önceden doğrayalım zeytinyağı ve karabiberle marine edelim ve 1 gün dolapta beklesin
*Etleri tencereye alalım, orta ateşte suyunu salsın ve tekrar çeksin (bu aşamada yağ yok)
*Daha sonra az bir yağ koyalım ve kup şeklinde doğradığımız etlerimizi kızartalım Ocağımızı iyice kısalım
*Pirinci bir kasede sıcak suya koyun
*Piyazlık doğradığımız soğan ve havucu ekleyelim
*Et, soğan ve havucumuzu kısık ateşte iyice ölesiye kadar bekleyelim arada karıştıralım
*Sonra baharatları ekleyin bir kere daha karıştırın
*Pirinci ekleyin üzerine, ardından suyunuzu hiç karıştırmayın bu aşamada pilavı
*Pilavınız olunca bir tabağa ters çevirin ve böylelikle etli özbek pilavınız servise hazır