iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
4 adet patlıcan
4 adet kırmızı biber
4 adet yeşil biber
45 adet patates
2 adet domates (kenarlara dizmek için)
Etli harcı için;
1 kg kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
34 adet sivri biber
1 adet domates
Tuz, kekik
Sosu için;
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Hazırlanışı
Sebzeler uzunlamasına olacak şekilde doğranıp yarı kıvamda kızartılır Kağıt havlu üzerinde biraz bekletilip fazla yağı alınır Tepsiye sırayla dizilir Ayrı yerde etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir (Dilerseniz düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz 20 dk pişmiş oluyor) Pişen etlere yağ eklenip kavrulur Sırayla yemeklik doğranmış kuru soğan, sarımsak ve doğranmış biberlerde ilave edilip kavrulmaya devam edilir Domates eklenir Tuz ve kekik ile lezzetlendirilir
Tepsiye dizilmiş sebzelerin orta kısmına dökülür Üzerine biber ve domates salçasından oluşan bir sos hazırlanıp dökülür Kurumaması için ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatılıp, fırında 30 dk pişirilir
Afiyet olsun
4 adet patlıcan
4 adet kırmızı biber
4 adet yeşil biber
45 adet patates
2 adet domates (kenarlara dizmek için)
Etli harcı için;
1 kg kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
34 adet sivri biber
1 adet domates
Tuz, kekik
Sosu için;
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Hazırlanışı
Sebzeler uzunlamasına olacak şekilde doğranıp yarı kıvamda kızartılır Kağıt havlu üzerinde biraz bekletilip fazla yağı alınır Tepsiye sırayla dizilir Ayrı yerde etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir (Dilerseniz düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz 20 dk pişmiş oluyor) Pişen etlere yağ eklenip kavrulur Sırayla yemeklik doğranmış kuru soğan, sarımsak ve doğranmış biberlerde ilave edilip kavrulmaya devam edilir Domates eklenir Tuz ve kekik ile lezzetlendirilir
Tepsiye dizilmiş sebzelerin orta kısmına dökülür Üzerine biber ve domates salçasından oluşan bir sos hazırlanıp dökülür Kurumaması için ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatılıp, fırında 30 dk pişirilir
Afiyet olsun