Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Patlıcan Güveci

Etli Patlıcan Güveci

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Etli Patlıcan Güveci Tarifi İçin Malzemeler

*7 adet patlıcan
*200 gram kuşbaşı et
*3 adet büyük boy domates
*1 adet soğan
*4 diş sarımsak
*3 adet yeşil biber
*1 yemek kaşığı salça
*1 adet kırmızı biber
*Karabiber, tuz, pul biber
*3 yemek kaşığı sıvı yağ

Etli Patlıcan Güveci Tarifi Yapılışı Herkese merhaba bu gün menümüzde güvecimiz var bol etli missss gibi hatta lokum gibi diyelim hadi buyurun başlayalım
Patlıcanlar yıkayıp iri iri doğrayalım bir kaba biraz tuzla ıslayalım diğer malzemeleri de ayrı bir kaba etini ve sebzelerini doğrayalım içine salça baharatları ve yağını ekleyip bir karıştıralım sonra güvecin en alt kısmına ben biraz kuyruk yağ parçaları koydum sırasıyla dizdim onun üstüne de sebze karışımın birazını koydum ,patlıcanın suyunu süzdüm onun da yarısını koyalım sebze karışımının bi kısmını da ekledim geri kalan patlıcanları da koydum iyice bastırarak en üst kısmına geri ye kalan sebze karışımı ile üzerini iyice kapadım biber le süsledim aralarına kuyruk yağ parçaları koydum kısık ateş de 30 dk kadar pişirelim pişirme esnasında hiç karıştırma sadece kaşığın tersiyle hafifçe bastıralım şimdiden deneyenlere afiyet olsun

858,496Konular
982,363Mesajlar
30,220Kullanıcılar
bulut0910Son üye
Üst Alt