Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etli Patlıcan Yemeği Tarifi

Etli Patlıcan Yemeği Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Etli Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

*56 adet orta boy patlıcan
*300 gram dana kuşbaşı
*67 adet yeşil (sivri) biber
*1 adet büyük boy soğan
*2 adet orta boy domates
*1 yemek kaşığı salça
*100 gram margarin
*1 silme çay kaşığı karabiber
*Tuz

Etli Patlıcan Yemeği Tarifi Yapılışı Enfes bir tarifle yine karşınızdayım! Lokum gibi pişmiş etler ve patlıcanın harikulade lezzeti birleşince bakın neler oluyor
Öncelikle yemeğimizi pişireceğimiz derince olan tenceremize yemeklik doğranmış soğanımızı, uçları ve baş kısımları kesilip parmak boyuna kısalttığımız biberlerimizi ve yağımızı alıyoruz Soğanlarımız pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Kavrulan soğanlarımıza etimizi ekliyoruz ve orta ateşte etlerimizi de suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz Bu esnada tenceremizin kapağını kapalı tutarsak iyi olur!
Etlerimiz suyunu çektiğinde küçük küpler halinde doğranmış domateslerimizi ekliyoruz ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak domateslerimiz eriyene kadar pişiriyoruz Unutmayalım: Bir yemek kısık ateşte pişerse daha lezzetli olur!
Bunu kim bilmez zaten öyle değil mi neyse biz devam edelim;
Domateslerimiz de piştiğinde salçamızı ve karabiberimizi ekleyip salçamızın çiğ kokusu çıkana kadar kavuralım ve etlerimizin üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip, kısık ateşte kapağı kapalı vaziyette etlerimiz iyice pişene kadar pişirelim Arada gerekirse sıcak su takviyesi yapabilirsiniz!
Etlerimiz yumuşayıp lokum kıvamına ulaşmalarına ramak kala küp şeklinde doğranıp, tuzlu suda bekleyen acısı çıkmış patlıcanlarımızı ekleyerek yine sıcak su takviyesi yapalım ve yemeğimizin tuzunu ayarlayalım! Ancak suyunu çok fazla eklemeyelim Yemeğimizin seviyesinde olacak şekilde eklememiz yeterli olacaktır Patlıcanlarımız piştiğinde etlerimiz de eminim lokum kıvamına gelecekler ve tam da ağzınıza layık olacaklar
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, sevgilerimle !
Not Etlerimizi haşlamadan çiğ olarak eklediğim için pişirme süresi uzun Etler haşlandığında kupkuru ve sası bir lezzete ulaştıkları için pişirme tenceresinde pişirmeyi tercih edenlerdenim Bu hususta tercih sizin!
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,568Kullanıcılar
muratxboz06Son üye
Üst Alt