iltasyazilim
FD Üye
Etli Patlıcanlı Maklube Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı baldo pirinç
*300 gram kuşbaşı et
*4 adet uzun kemer patlıcan
*100 gram badem içi
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı yeni bahar
*Tuz
*Su
Patlıcan kızartmak için;
*Yeterince sıvı yağ
Etli Patlıcanlı Maklube Pilavı Tarifi Yapılışı Hem tat hem de görsel olarak muhteşem bir pilav tarifidir
1
*Kuşbaşı et tencere 67 bardak su ile başlanır
*Patlıcanlar yıkanıp, kurulanarak alacalı soyulur
*1 er santim kalınlıkta uzunlamasına doğranıp, kızartılır
*Yağını süzsün diye kağıt havluya konur
*Teflon tencereye uzunlamasına bir kısmı tencere dışına taşacak şekilde dizilir
*Haşlanan et suyu süzülüp, ayrı bir tencerede 1 kaşık tereyağı ile kavrularak tencerenin ortasına yayılır (fotoğraftaki gibi)
*Pirinç yıkanarak yine aynı tencerede tereyağı ile bir iki dakika kavrulur
*Karabiber, yenibahar ve tuz eklenir
*Etlerin üstüne boşaltılarak tencereye kaşıkla bastırılır
*Patlıcanların taşan kenarları ortaya doğru pirincin üstüne kapatılarak dağılmaması için sıkıca bastırılır, ocağa alınır
*Sıcak et suyu eklenir
*Altı kısık bir şekilde suyunu çekene kadar pişirilir Pişince 510 dakika dinlendirilir Servis tabağına ters çevrilerek dikkatlice aktarılır
*Bademler tereyağı ile kavrularak üzerine servis edilir Afiyet olsun
*3 su bardağı baldo pirinç
*300 gram kuşbaşı et
*4 adet uzun kemer patlıcan
*100 gram badem içi
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı yeni bahar
*Tuz
*Su
Patlıcan kızartmak için;
*Yeterince sıvı yağ
Etli Patlıcanlı Maklube Pilavı Tarifi Yapılışı Hem tat hem de görsel olarak muhteşem bir pilav tarifidir
1
*Kuşbaşı et tencere 67 bardak su ile başlanır
*Patlıcanlar yıkanıp, kurulanarak alacalı soyulur
*1 er santim kalınlıkta uzunlamasına doğranıp, kızartılır
*Yağını süzsün diye kağıt havluya konur
*Teflon tencereye uzunlamasına bir kısmı tencere dışına taşacak şekilde dizilir
*Haşlanan et suyu süzülüp, ayrı bir tencerede 1 kaşık tereyağı ile kavrularak tencerenin ortasına yayılır (fotoğraftaki gibi)
*Pirinç yıkanarak yine aynı tencerede tereyağı ile bir iki dakika kavrulur
*Karabiber, yenibahar ve tuz eklenir
*Etlerin üstüne boşaltılarak tencereye kaşıkla bastırılır
*Patlıcanların taşan kenarları ortaya doğru pirincin üstüne kapatılarak dağılmaması için sıkıca bastırılır, ocağa alınır
*Sıcak et suyu eklenir
*Altı kısık bir şekilde suyunu çekene kadar pişirilir Pişince 510 dakika dinlendirilir Servis tabağına ters çevrilerek dikkatlice aktarılır
*Bademler tereyağı ile kavrularak üzerine servis edilir Afiyet olsun