Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Patlıcanlı Maklube Pilavı

Etli Patlıcanlı Maklube Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Etli Patlıcanlı Maklube Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*3 su bardağı baldo pirinç
*300 gram kuşbaşı et
*4 adet uzun kemer patlıcan
*100 gram badem içi
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı yeni bahar
*Tuz
*Su

Patlıcan kızartmak için;


*Yeterince sıvı yağ

Etli Patlıcanlı Maklube Pilavı Tarifi Yapılışı Hem tat hem de görsel olarak muhteşem bir pilav tarifidir

1
*Kuşbaşı et tencere 67 bardak su ile başlanır
*Patlıcanlar yıkanıp, kurulanarak alacalı soyulur
*1 er santim kalınlıkta uzunlamasına doğranıp, kızartılır
*Yağını süzsün diye kağıt havluya konur
*Teflon tencereye uzunlamasına bir kısmı tencere dışına taşacak şekilde dizilir
*Haşlanan et suyu süzülüp, ayrı bir tencerede 1 kaşık tereyağı ile kavrularak tencerenin ortasına yayılır (fotoğraftaki gibi)
*Pirinç yıkanarak yine aynı tencerede tereyağı ile bir iki dakika kavrulur
*Karabiber, yenibahar ve tuz eklenir
*Etlerin üstüne boşaltılarak tencereye kaşıkla bastırılır
*Patlıcanların taşan kenarları ortaya doğru pirincin üstüne kapatılarak dağılmaması için sıkıca bastırılır, ocağa alınır
*Sıcak et suyu eklenir
*Altı kısık bir şekilde suyunu çekene kadar pişirilir Pişince 510 dakika dinlendirilir Servis tabağına ters çevrilerek dikkatlice aktarılır
*Bademler tereyağı ile kavrularak üzerine servis edilir Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,109Kullanıcılar
baverooSon üye
Üst Alt