iltasyazilim
FD Üye
Etli Pilav Kurban Bayramı Özel Tarifi İçin Malzemeler
*2 bardak pirinç
*4 yemek kaşığı tereyağı
*3 bardak su
*300350 gr kadar kuzu eti
*1 adet soğan
*Et için iki su bardağından biraz az su (varsa bir bardağını et suyu olarak kullanınız)
*Tuz, karabiber
Etli Pilav Kurban Bayramı Özel Tarifi Yapılışı Ayıklanmış iki bardak pirinç, bir yemek kaşığı tuz eklediğiniz sıcak suya ıslatılır (yaklaşık 3 saat)*nişastasından arındırmak için ıslama işlemini uyguluyoruz, tuz ise pirinçler kırılmasın diye
Geniş bir tencereye tereyağının yarısı ve 300 gram kuşbaşı et, küçücük doğranmış soğanla kavrulur, et suyunu çektikten sonra iki bardaktan az su (mümkünse et suyunormal su karıştırılarak kullanılırsa lezzeti artacaktır) katılır, karıştırılır, kapağı kapatılarak kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir
Etler piştikten sonra üzerine pilavın tuzu atılır Üç bardak suyu da konur, kapalı olarak kaynatılır
Islatılan pirinç kırılmadan soğuk su ile birkaç defa yıkanır, suyu iyice süzülür Kaynayan tencerenin ateşi biraz daha yükseltilir, pirinçler, kaynayan etli su içerisine katılır Karıştırılır, tekrar kapalı olarak kaynamaya bırakılır Kaynayınca tencerenin altındaki ateş kısılır, kapalı olarak suyu çektirilir
Suyunu çeken etli pilav ateşten indirilir
Kalan tereyağı kızdırılıp, eritilmiş olarak (yağı yakmadan) üzerine dökülür
Tencereye bir bez ya da kağıt havlu örtülür ve kapağı kapalı olarak yirmi dakika kadar demlendirilir
Kapağı açılır, delikli bir kevgir ya da büyükçe bir servis kaşığı ile pirinçleri ezmeden karıştırılır, üzerine karabiber serpilir yine kapatılır On dakika sonra tekrar karıştırılır, servis yapılır
Afiyet olsun
Mutlu bayramlar
*2 bardak pirinç
*4 yemek kaşığı tereyağı
*3 bardak su
*300350 gr kadar kuzu eti
*1 adet soğan
*Et için iki su bardağından biraz az su (varsa bir bardağını et suyu olarak kullanınız)
*Tuz, karabiber
Etli Pilav Kurban Bayramı Özel Tarifi Yapılışı Ayıklanmış iki bardak pirinç, bir yemek kaşığı tuz eklediğiniz sıcak suya ıslatılır (yaklaşık 3 saat)*nişastasından arındırmak için ıslama işlemini uyguluyoruz, tuz ise pirinçler kırılmasın diye
Geniş bir tencereye tereyağının yarısı ve 300 gram kuşbaşı et, küçücük doğranmış soğanla kavrulur, et suyunu çektikten sonra iki bardaktan az su (mümkünse et suyunormal su karıştırılarak kullanılırsa lezzeti artacaktır) katılır, karıştırılır, kapağı kapatılarak kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir
Etler piştikten sonra üzerine pilavın tuzu atılır Üç bardak suyu da konur, kapalı olarak kaynatılır
Islatılan pirinç kırılmadan soğuk su ile birkaç defa yıkanır, suyu iyice süzülür Kaynayan tencerenin ateşi biraz daha yükseltilir, pirinçler, kaynayan etli su içerisine katılır Karıştırılır, tekrar kapalı olarak kaynamaya bırakılır Kaynayınca tencerenin altındaki ateş kısılır, kapalı olarak suyu çektirilir
Suyunu çeken etli pilav ateşten indirilir
Kalan tereyağı kızdırılıp, eritilmiş olarak (yağı yakmadan) üzerine dökülür
Tencereye bir bez ya da kağıt havlu örtülür ve kapağı kapalı olarak yirmi dakika kadar demlendirilir
Kapağı açılır, delikli bir kevgir ya da büyükçe bir servis kaşığı ile pirinçleri ezmeden karıştırılır, üzerine karabiber serpilir yine kapatılır On dakika sonra tekrar karıştırılır, servis yapılır
Afiyet olsun
Mutlu bayramlar