iltasyazilim
FD Üye
Malzemeleri
2 su bardağı Amerikan Pirinci
Üstünü örtecek kadar et suyu
250 gram kuşbaşı et
Tuz
Karabiber
Bir demet dereotu
3 kaşık tereyağı
Hazırlanışı
Bir tencereye eti ve üzerine de su doldurup kaynatın Etin haşlandığı suya bir adet soyulmuş bütün soğan, tane karabiber, 1 diş sarımsak, tuz da atabilirsiniz Etler pişince bir tencerenin dibine önce bir demet dereotunu, üzerine de etleri döşeyin Sonra ayıklayıp, yıkanmış süzülmüş pirinci üzerine koyup etin haşlandığı suyu da sarımsağı, soğanı süzdükten sonra pirincin üzerine döküp iki kaşık tereyağını da koyup kısık ateşte pişirin Pilav demlenirken küçük bir tavada bir kaşık tereyağını kızdırıp esmerleştirdikten sonra pilavın üzerinde gezdirin Servis tabağına tencereyi alt üst boşaltın ve dereotunu demeti ile alın Etler üste yayılmış bir şekilde servis yapın
2 su bardağı Amerikan Pirinci
Üstünü örtecek kadar et suyu
250 gram kuşbaşı et
Tuz
Karabiber
Bir demet dereotu
3 kaşık tereyağı
Hazırlanışı
Bir tencereye eti ve üzerine de su doldurup kaynatın Etin haşlandığı suya bir adet soyulmuş bütün soğan, tane karabiber, 1 diş sarımsak, tuz da atabilirsiniz Etler pişince bir tencerenin dibine önce bir demet dereotunu, üzerine de etleri döşeyin Sonra ayıklayıp, yıkanmış süzülmüş pirinci üzerine koyup etin haşlandığı suyu da sarımsağı, soğanı süzdükten sonra pirincin üzerine döküp iki kaşık tereyağını da koyup kısık ateşte pişirin Pilav demlenirken küçük bir tavada bir kaşık tereyağını kızdırıp esmerleştirdikten sonra pilavın üzerinde gezdirin Servis tabağına tencereyi alt üst boşaltın ve dereotunu demeti ile alın Etler üste yayılmış bir şekilde servis yapın