iltasyazilim
FD Üye
Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı Yasemin Kokulu Pirinç
*Damak zevkinize göre tuz
*Göz kararı sıvı yağ
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*250 gram dana eti tiftilecek
*3 damla limon suyu
*1 kesme şeker
Etli Pilav Tarifi Yapılışı
Öncelikle etimizi tiftilecek şekilde alalım, sonra düdüklüye koyup 20 dk haşlayalım Ardından tencereye göz kararı sıvı yağ alıp biraz kızmasını bekleyelim Haşlanıp tiftiklenmiş eti kızan yağa atıp bir kaç kez karıştırıp biraz kızartalım Ardından pirinçimizi yıkayıp tencereye ekleyelim ,bir kaç defa karıştıralım 1 kesme şeker ,3 damla limon suyu ,damak zevkinize göre tuz yukarıda belirtilen bahatları da ekleyip etin suyundan 3 5 su bardağı ekleyip ,son kez karıştırıp ocağımızı kısığa alalım Pilavımız suyunu çektikten hemen sonra evde bayat ekmek varsa iki parçaya bölüp ,pilavın üstüne koyup kapağını kapatalım En az 10 dakika açmayalım Bayat ekmek hem güzel bir aroma veriyor hem ekmeklerimiz taze ve sıcak oluyor Böylece peçete koymaya gerek kalmıyor Bir sonra ki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın
*2 su bardağı Yasemin Kokulu Pirinç
*Damak zevkinize göre tuz
*Göz kararı sıvı yağ
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*250 gram dana eti tiftilecek
*3 damla limon suyu
*1 kesme şeker
Etli Pilav Tarifi Yapılışı
Öncelikle etimizi tiftilecek şekilde alalım, sonra düdüklüye koyup 20 dk haşlayalım Ardından tencereye göz kararı sıvı yağ alıp biraz kızmasını bekleyelim Haşlanıp tiftiklenmiş eti kızan yağa atıp bir kaç kez karıştırıp biraz kızartalım Ardından pirinçimizi yıkayıp tencereye ekleyelim ,bir kaç defa karıştıralım 1 kesme şeker ,3 damla limon suyu ,damak zevkinize göre tuz yukarıda belirtilen bahatları da ekleyip etin suyundan 3 5 su bardağı ekleyip ,son kez karıştırıp ocağımızı kısığa alalım Pilavımız suyunu çektikten hemen sonra evde bayat ekmek varsa iki parçaya bölüp ,pilavın üstüne koyup kapağını kapatalım En az 10 dakika açmayalım Bayat ekmek hem güzel bir aroma veriyor hem ekmeklerimiz taze ve sıcak oluyor Böylece peçete koymaya gerek kalmıyor Bir sonra ki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın