iltasyazilim
FD Üye
Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo kuş başı dana eti
*Karabiber
*Tuz
*Salça
*1 su bardağı pirinç
*Yarım çay bardağı şehriye
*Sıcak su
Etli Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle tenceremize etimizi alıp ocağa koyuyoruz, hiç bir şey katmadan kendi suyuyla kavuruyoruz Suyunu çeken ete tuz kara biber ve isteğe bağlı biber salçamızı ekliyoruz Etimize biraz su ekliyoruz ve kısık ateşte iyice pişene kadar kavuruyoruz
Pilav için;
Pirinçimizi güzelce yıkıyoruz ( ben ıslatmadan yapıyorum pilavı) tencerenize sıvı yağ ekleyip şehriyelerimizi kavuruyoruz, bu sırada bir kasık tereyağ ekleyip üzerine pirinçimizi ve tuzumuzu atıp güzelce kavuruyoruz, kısık ateşte pişiriyoruz isterseniz kaselerde de alta et üste pilav koyup birleştirebilirsiniz Ben uğraşmak istemeyip tencereye yaptım Pişen pilavımızı etin üzerine ilave edip ters çevirip servis yapıyoruz, afiyet olsun
*Yarım kilo kuş başı dana eti
*Karabiber
*Tuz
*Salça
*1 su bardağı pirinç
*Yarım çay bardağı şehriye
*Sıcak su
Etli Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle tenceremize etimizi alıp ocağa koyuyoruz, hiç bir şey katmadan kendi suyuyla kavuruyoruz Suyunu çeken ete tuz kara biber ve isteğe bağlı biber salçamızı ekliyoruz Etimize biraz su ekliyoruz ve kısık ateşte iyice pişene kadar kavuruyoruz
Pilav için;
Pirinçimizi güzelce yıkıyoruz ( ben ıslatmadan yapıyorum pilavı) tencerenize sıvı yağ ekleyip şehriyelerimizi kavuruyoruz, bu sırada bir kasık tereyağ ekleyip üzerine pirinçimizi ve tuzumuzu atıp güzelce kavuruyoruz, kısık ateşte pişiriyoruz isterseniz kaselerde de alta et üste pilav koyup birleştirebilirsiniz Ben uğraşmak istemeyip tencereye yaptım Pişen pilavımızı etin üzerine ilave edip ters çevirip servis yapıyoruz, afiyet olsun