iltasyazilim
FD Üye
Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*200 gram haşlanmış dana kuşbaşı
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı su
*2 çay kaşığı tuz
*1 büyük kırmızı ve yeşil biber
*20 dal maydanoz
*1 orta boy soğan
*2 orta boy domates
*1 çay bardağı sıvı yağ
*karabiber
*Yenibahar
Etli Pilav Tarifi Yapılışı İlk önce sıvı yağın yarısı tencereye eklenir Yağ ısınınca yıkanmış ve süzülmüş pirinç eklenerek şeffaf olana kadar kavrulur Tuzu eklenip su boşaltılır Kaynayınca kısılarak pişirmeye bırakılır Pilav demlenirken tüm sebzeler yıkanıp yemeklik doğranır
Ayrı bir tavada kalan sıvı yağın yarısı alınıp soğan, biber sotelenir Sotelenen harca önceden haşladığımız et eklenip hafif kavrulur Domates, maydanoz, tuz ve baharat eklenip kısık ateşte domates yumuşayana kadar pişirilir Ilık olunca servis yapacağımız kaseye buzdolabı poşeti yerleştirilip, kıymalı harçtan biraz dökülür Üzerine pirincin yarısı eklenir Kalan kıymalı harç eklenip kalan pirincin tamamı eklenir On dakika bekletilip, ters çevrilir ve servis edilir
*200 gram haşlanmış dana kuşbaşı
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı su
*2 çay kaşığı tuz
*1 büyük kırmızı ve yeşil biber
*20 dal maydanoz
*1 orta boy soğan
*2 orta boy domates
*1 çay bardağı sıvı yağ
*karabiber
*Yenibahar
Etli Pilav Tarifi Yapılışı İlk önce sıvı yağın yarısı tencereye eklenir Yağ ısınınca yıkanmış ve süzülmüş pirinç eklenerek şeffaf olana kadar kavrulur Tuzu eklenip su boşaltılır Kaynayınca kısılarak pişirmeye bırakılır Pilav demlenirken tüm sebzeler yıkanıp yemeklik doğranır
Ayrı bir tavada kalan sıvı yağın yarısı alınıp soğan, biber sotelenir Sotelenen harca önceden haşladığımız et eklenip hafif kavrulur Domates, maydanoz, tuz ve baharat eklenip kısık ateşte domates yumuşayana kadar pişirilir Ilık olunca servis yapacağımız kaseye buzdolabı poşeti yerleştirilip, kıymalı harçtan biraz dökülür Üzerine pirincin yarısı eklenir Kalan kıymalı harç eklenip kalan pirincin tamamı eklenir On dakika bekletilip, ters çevrilir ve servis edilir