Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etli Pilav

Etli Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

*200 gram haşlanmış dana kuşbaşı
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı su
*2 çay kaşığı tuz
*1 büyük kırmızı ve yeşil biber
*20 dal maydanoz
*1 orta boy soğan
*2 orta boy domates
*1 çay bardağı sıvı yağ
*karabiber
*Yenibahar

Etli Pilav Tarifi Yapılışı İlk önce sıvı yağın yarısı tencereye eklenir Yağ ısınınca yıkanmış ve süzülmüş pirinç eklenerek şeffaf olana kadar kavrulur Tuzu eklenip su boşaltılır Kaynayınca kısılarak pişirmeye bırakılır Pilav demlenirken tüm sebzeler yıkanıp yemeklik doğranır
Ayrı bir tavada kalan sıvı yağın yarısı alınıp soğan, biber sotelenir Sotelenen harca önceden haşladığımız et eklenip hafif kavrulur Domates, maydanoz, tuz ve baharat eklenip kısık ateşte domates yumuşayana kadar pişirilir Ilık olunca servis yapacağımız kaseye buzdolabı poşeti yerleştirilip, kıymalı harçtan biraz dökülür Üzerine pirincin yarısı eklenir Kalan kıymalı harç eklenip kalan pirincin tamamı eklenir On dakika bekletilip, ters çevrilir ve servis edilir
 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt