Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Pırasa Dolması

Etli Pırasa Dolması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
Pırasa 6 adet 1200 gram
Su 2 14 su bardağı 450 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Pirinç 13 su bardağı 60 gram
Soğan 2 orta boy 120 gram
Maydanoz 1 demet 60 gram
Kıyma (orta yağlı) 1 12 su bardağı 250 gram
Kara biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram


HAZIRLANIŞI
Pırasaları ayıkla, yıka, beyaz kısımlarını 56 santimetre boyunda kes Diğer yandan tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koy, kaynat Pırasaları kaynayan suya ekle, hafif yumuşayıncaya değin, yaklaşık 10 dakika haşla, kevgirle haşlama suyundan al, orta kısımlarını, parmakla iterek çıkar
Pirinci yıka, süz Soğanı soy, yıka, maydanozu ayıkla, her ikisini de ince ince doğra Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, kara biber, 14 su bardağı su ve yağı iyice karıştır Tek kat halindeki büyük pırasa yapraklarını bu içle doldur Uç kısımlarında yarım parmak boşluk bırak
Küçük parçaları yayvan bir tencerenin dibine yay, üzerine doldurulmuş pırasaları yerleştir Haşlama suyunu kaynat, dolmaların üzerine yavaşça gezdir Ağzını kapat ve pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir
Yumurtayı ayrı bir kapta, limon suyu ile iyice çırp Dolmaları suyun içinden alıp, servis tabağına yerleştir Yumurtalimon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kaşık koyup, ılıt Bu karışımı tencereye azar azar eklerken dolmanın suyunu sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat, dolmaların üzerine gezdir 1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 258 cal
Sodyum 834 mg Protein 123 g
A Vitamini 636 iu Yağ 116 g
Tiamin 023 mg Karbonhidrat 274 g
Riboflavin 019 mg Kalsiyum 107 mg
Niasin 303 mg Demir 294 mg
C Vitamini 19 mg Fosfor 170 mg
Çinko 2 mg
Kolesterol 70mg
 

Similar threads

MALZEMELER Pırasa 6 adet 1200 gram Su 2 14 su bardağı 450 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Pirinç 13 su bardağı 60 gram Soğan 2 orta boy 120 gram Maydanoz 1 demet 60 gram Kıyma (orta yağlı) 1 12 su bardağı 250 gram Kara biber 1 tatlı kaşığı 2 gram Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram Yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
MALZEMELER Soğan 6 büyük boy 1350 gram Su 2 14 su bardağı 450 gram Tuz 1 12 tatlı kaşığı 9 gram Pirinç 13 su bardağı 60 gram Maydanoz 1 demet 60 gram Dereotu 14 demet 10 gram Kıyma (orta yağlı) 1 12 su bardağı 250 gram Kara biber 12 tatlı kaşığı 1 gram Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
MALZEMELER Soğan 2 orta boy 150 gram Maydanoz 12 demet 30 gram Pirinç 13 su bardağı 60 gram Kıyma (orta yağlı) 1 12 su bardağı 250 gram Salça 1 yemek kaşığı 10 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Kara biber 12 tatlı kaşığı 1 gram Kırmızı biber 12 tatlı kaşığı 1 gram Nane 2 yemek kaşığı 26...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Pekmezli Ayva Dolması (6 Kişilik) Malzemeler Kıyma (orta yağlı) 1 12 su bardağı 250 gr Pirinç 13 su bardağı 60 gr Ayva 6 orta boy 1400 gr Pekmez 1 çay bardağı 125 gr Kişniş 12 yemek kaşığı 14 gr Tuz 12 tatlı kaşığı 3 gr Margarin 1 yemek kaşığı 10 gr Su (sıcak) 1 12 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Pekmezli Ayva Dolması (6 Kişilik) MALZEMELER Kıyma (orta yağlı) 1 12 su bardağı 250 gr Pirinç 13 su bardağı 60 gr Ayva 6 orta boy 1400 gr Pekmez 1 çay bardağı 125 gr Kişniş 12 yemek kaşığı 14 gr Tuz 12 tatlı kaşığı 3 gr Margarin 1 yemek kaşığı 10 gr Su (sıcak) 1 12 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,987Kullanıcılar
aktsxSon üye
Üst Alt