Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etli Pırasa Dolması

Etli Pırasa Dolması
0
45

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Etli Pırasa Dolması Etli Pırasa Dolması Malzemeler Pırasa 6 adet 1200 gram Su 2 14 su bardağı 450 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Pirinç 13 su bardağı 60 gram Soğan 2 orta irtifa 120 gram Maydanoz 1 demet 60 gram Kıyma (orta yağlı) 1 12 su bardağı 250 gram Kara biber 1 tatlı kaşığı 2 gram Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram Yumurta 1 adet 50 gram Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram Yemeğin Tarifi Pırasaları ayıklayıp, yıkayın, beyaz kısımlarını 56 santimetre boyunda kesin Diğer yana tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koy, kaynatın Pırasaları kaynayan suya ekleyip, hafif yumuşayıncaya kadar, takriben 10 dakika haşlayın, kevgirle haşlama suyundan alıp, orta kısımlarını, parmakla iterek çıkarın Pirinci yıkayıp, süzün Soğanı soyup yıkayın, maydanozu ayıklayın, her ikisini de ince ince doğrayın Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, kara biber, 14 su bardağı su ve yağı iyice karıştırın Tek kat halindeki büyük pırasa yapraklarını bu içle doldurun Direk kısımlarında yarım parmak avarelik bırakın Ufak parçaları yayvan bir tencerenin dibine yayınlama, üzerine doldurulmuş pırasaları yerleştirin Haşlama suyunu kaynatın, dolmaların üstüne ağır ağır gezdirin Ağzını kapatıp ve pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, takriben 30 dakika pişirin Yumurtayı bambaşka bir kapta, limon suyu ile ayrıntılarıyla çırpın Dolmaları suyun içinden alıp, servis tabağına yerleştirin Yumurtalimon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kaşık koyup, ılıtın Bu karışımı tencereye derece derece eklerken dolmanın suyunu sürekli karıştırın kaynayınca ocağı kapatın, dolmaların üstüne gezdirerek servis yapın Sağlık Durumu Olsun!etlipirasadolmasi5c4f50d1c5c6calt ​ id  
 
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt