Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Pırasa Yemeği

Etli Pırasa Yemeği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Etli Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

*3 dal pırasa
*1 tane büyük boy havuç
*3 tane orta boy patates
*1 buçuk bardak kırmızı et (tartım olmadığı için bu şekilde ölçtüm)
*1 yemek kaşığı salça
*Yarım limon suyu
*Tuz, pulbiber

Etli Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı Kuşbaşı doğranmış eti düdüklüye alıp orta ateşte yumuşayana kadar pişirin ( Ben dakika tutmadım ama yaklaşık 30 dk da pişti )
Etiniz pişerken siz sebzeleri doğrayıp bir kenarda hazır edin Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağı tencereye alıp pırasaları kavurun (45 dk kadar) küp küp doğranmış havucu ekleyip bir kaç dakikada o şekilde kavurun Pişen eti ekleyin ve kavurmaya devam edin Küp küp doğradığınız patatesi de ilave ettikten sonra salçayı az bir sıcak suyla inceltip tencereye aktarın (Ben pişirdiğim etlerin suyuyla incelttim) Sebzeleri çok az geçecek kadar sıcak su ekleyin tuz, limon suyu ve pulbiberi de ilave ettikten sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın Ara ara bakıp suyu azsa sıcak su ilave edin Suyu ekledikten sonra Yemeği çok fazla karıştırmayın kaşıkla dibinden hafif hareketlerle bir iki kez karıştırıp bırakın
Afiyet olsun )

858,498Konular
982,047Mesajlar
30,025Kullanıcılar
emre0544Son üye
Üst Alt