iltasyazilim
FD Üye
Etli Pita Tarifi İçin Malzemeler Pita ekmeği için;
*4 su bardağı un
*2 yemek kaşığı instant maya
*1 su bardağı ılık süt
*1 bardağı su
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı zeytin yağı
İç harcı için;
*Yarım kilo dana kuşbaşı(antrikotta olur )
*2 tane biber
*1 soğan
*3 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Sıvı yağ
Patates için;
*2 patates
*Yarım çay bardağı yağ
*1 tatlı kaşığı kırmızı biber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 cimdik tuz
Etli Pita Tarifi Yapılışı Un, maya, şeker, tuz bir kaba alınır yavaş yavaş önce süt ve su eklenir ve güzelce yoğurulur Hazırlanan hamurdan bezeler koparıp 30 dk kadar dinlendirelim Fırın tepsisine yağlı kağıdı koyup dinlendirdiğimiz bezeleri Merdane yardımıyla biraz açalım ve tepsiye dizip üzerine süt sürüyoruz ve 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dk kadar pişirinPitalar pişerken etinizi tavaya koyun ve ocağın küçük gözünde suyu çekene kadar kısık ateşte kavurun Ardından tereyağı ve sıvı yağı ekleyin karıştırın hafif kızarır kıvama gelince soğanı küp küp biraz iri doğrayın sarımsağı da doğrayıp etlerin içine koyun ve güzelce kavrulana kadar karıştırın Son olarak etlerin içine iri doğranmış biberleri de ekleyip 5 dk kavurduktan sonra tuz karabiber ve 1 çay bardağı su ekleyerek bir kapak kapatıp yaklaşık 1520 dk güzelce pişmeye bırakalım Bu arada fırından üstü kızarmış pitalarımızı çıkaralım ve bir köşede bekletelim 2 tane patatesi kızartmalık olarak ince ince doğrayıp fırın tepsisine koyup yağ ve baharatları karıştırıp yaklaşık 20 dk 200 derece fırında pişirelim
Servis için;
Pitalarımızı ortadan 2’ye ayıralım ve etin suyuna 2 tarafinıda bandıralım arasına etleri ve pişen patatesleri koyup servis tabağına koyalım afiyet olsun
*4 su bardağı un
*2 yemek kaşığı instant maya
*1 su bardağı ılık süt
*1 bardağı su
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı zeytin yağı
İç harcı için;
*Yarım kilo dana kuşbaşı(antrikotta olur )
*2 tane biber
*1 soğan
*3 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Sıvı yağ
Patates için;
*2 patates
*Yarım çay bardağı yağ
*1 tatlı kaşığı kırmızı biber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 cimdik tuz
Etli Pita Tarifi Yapılışı Un, maya, şeker, tuz bir kaba alınır yavaş yavaş önce süt ve su eklenir ve güzelce yoğurulur Hazırlanan hamurdan bezeler koparıp 30 dk kadar dinlendirelim Fırın tepsisine yağlı kağıdı koyup dinlendirdiğimiz bezeleri Merdane yardımıyla biraz açalım ve tepsiye dizip üzerine süt sürüyoruz ve 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dk kadar pişirinPitalar pişerken etinizi tavaya koyun ve ocağın küçük gözünde suyu çekene kadar kısık ateşte kavurun Ardından tereyağı ve sıvı yağı ekleyin karıştırın hafif kızarır kıvama gelince soğanı küp küp biraz iri doğrayın sarımsağı da doğrayıp etlerin içine koyun ve güzelce kavrulana kadar karıştırın Son olarak etlerin içine iri doğranmış biberleri de ekleyip 5 dk kavurduktan sonra tuz karabiber ve 1 çay bardağı su ekleyerek bir kapak kapatıp yaklaşık 1520 dk güzelce pişmeye bırakalım Bu arada fırından üstü kızarmış pitalarımızı çıkaralım ve bir köşede bekletelim 2 tane patatesi kızartmalık olarak ince ince doğrayıp fırın tepsisine koyup yağ ve baharatları karıştırıp yaklaşık 20 dk 200 derece fırında pişirelim
Servis için;
Pitalarımızı ortadan 2’ye ayıralım ve etin suyuna 2 tarafinıda bandıralım arasına etleri ve pişen patatesleri koyup servis tabağına koyalım afiyet olsun